25 Април 2024четвъртък14:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Арести в Скопие

Депутати и бивш министър задържани за погрома в парламента през април

/ брой: 234

автор:Дума

visibility 434

36 души бяха арестувани вчера сутринта в Скопие във връзка с погрома на 27 април, когато бяха пребити над 100 души, сред които и сегашният премиер Зоран Заев, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Спецакцията по задържането им и откарването им в прокуратурата започнала в 4 часа българско време. Сред арестуваните е и бившият вътрешен министър Митко Чавков, който по време на погрома бе ръководител на дирекцията по сигурност. Има и трима депутати, които организираха нахлуването в законодателния орган. Сред депутатите са Кръсто Муковски и Жаклина Стефановска. Задържан е и актьорът Владо Йовановски.
Сред задържаните са и част от ръководителите на протестите, които бяха организирани от най-близкото обкръжение на бившия премиер Никола Груевски. Задържаните, включително и бившият вътрешен министър Чавков, дават показания пред разследващите органи.
Срещу арестуваните има повдигнато обвинение за терористично нападение срещу Конституцията и сигурността на Република Македония. Ако те бъдат признати за виновни, могат да получат минимум 10 години затвор.
БГНЕС припомня, че след погрома македонският президент Георге Иванов спря блокадата за съставяне на ново правителство и връчи мандат на Зоран Заев, който встъпи в длъжност на 1 юни тази година.
В първата тълпа, която нахлу в парламента на 27 април, бе и сръбският агент Живайлевич. При нападението тогава най-много пострада депутатът Зиядин Села, който бе изведен от сградата на парламента в безсъзнание.
През юни стана известно, че през последните няколко месеца в Македония е била организирана мащабна пропагандна кампания в полза на режима на Груевски от сръбските и руските служби. В кампанията участва и един от най-доверените депутати на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Той е координирал всички свои действия и публикации с лидера на сръбската партия в Македония Стоилкович.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ