19 Април 2024петък20:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Боко и потокът на съзнанието

/ брой: 234

visibility 122

Иван Фройдов

Мой състудент разказваше, че старшината им на рота най-често ги ругаел с израза: "А бе, школник, да та... в съзнанието ". Може би затова и до днес той е последователен фройдист - много пъти му е осквернявано съзнанието. Моят фатмак не беше с психоаналитичен уклон и аз формирах в себе си убеждението, че съзнанието е неотменна част от психиката.
Ето защо приемам, че когато лидерът на най-успялата, най-побеждаващата, най-приетата в света, най-най-най... партия в България, говори на най-висшия й форум, на който присъстват най- отговорните й членове, с най-вишо образование, то той трябва да се стреми да попадне в потока на съзнанието.
Не говоря за въведения от У. Джеимс термин "Stream of Cousciousness " - поток на съзнанието, (Принципи на психологията, 1890), означаващ повествователни техники в прозата, чрез които мисловният процес на героя се представя като хаотично преплитане на възприятия, чувства, спомени, мисли и произволни асоциации.
Говоря за "Flow" - поток на съзнанието, психично състояние, в което за кратко време свършваме в пъти и по-качествена работа, отколкото в нормален работен режим. Тогава сме напълно включени в онова, което вършим, селектираме информацията и се концентрираме върху нея за продължително време, волево преследваме поставената цел, въпреки условията на средата.
Гледайки речта на г-н Премиера бях убеден, че той е постигнал потока на съзнанието си или най-малкото е вдъхновен от това, което върши. Но... дойде моментът от поточното му слово, в който той намеси Апостола и тук всичко мина в парадигмата на психоанализата. Съзнанието вече отсъстваше от ситуацията.
За съжаление, не намирам съзнание и в ситуацията да се иска от него извинение за казаното.
Да оставим Боко на потоко - той ще го отмие! 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ