20 Април 2024събота00:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Менда и калпаците

/ брой: 234

автор:Велиана Христова

visibility 57

Няма друга държава, в която научният елит на нацията да спуска траурни знамена, когато се гласува бюджетът. Какво европредседателство, какви пет лева! Май че единственото, което можем да дадем на Европа, е съвет как да унищожи научния си потенциал и научните си институции. Властта у нас го прави целенасочено, последователно, успешно вече осем години - от 2009 г. насам. И нищо чудно няма, че страната ни е на последно място в ЕС по всички показатели на развитието, щом акълът й целенасочено, последователно, успешно се изнизва през Терминал 2.
Всяка година едно и също: "Няма да дадем пари на БАН". Доскоро мантрата бе, че не била реформирана. Спряха сякаш да повтарят това, като се разбра най-сетне, че БАН единствена в сектора е направила досега три реформи и единствена е минала през международен научен одит, който й даде висока оценка. Тогава от ГЕРБ взеха да приказват, че учените трябвало да работят по проекти, не да чакат от държавата. С което разсмяха света, понеже няма ъгълче по земята, хеле пък в Европа, в което държавата да не дава пари за наука, а да чака учените й да работят с чуждо финансиране - то винаги е само допълнение. Разбра се обаче, че учените от БАН отгоре на всичко печелят най-много проекти, та и това отшумя.
Но няма как да отшуми скандалният факт, че висококвалифицираните изследователи в академията са по-ниско ценени дори от министерските чистачки, защото същата държава им плаща по-малко, отколкото на хигиенистките. Та, тази година властта измисли нова мантра, речена най-ясно от Менда Стоянова: няма да плащаме на калпак. Хлъц! Ами, г-жо Стоянова, що на вас държавата ви плаща на калпак? Що плаща на калпак на чиновниците във всички останали институции, особено в министерствата, където една дирекция взима повече от цял институт на БАН? Вместо да маймуните глупости, по-добре си кажете правичката: "Като им спрем парите, сами ще се закрият". Дянков поне бе откровен. Продължавайте да плащате на калпаците, не на тези, които имат нещо под тях.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ