Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Септември 2018 | Петък
 
вход регистрирай се

България

ДПС и патриотите пак се изпокараха

Ростислава Иванова

30. Ноември 2017 , брой: 235   214   0ДПС и "Обединени патриоти" пак се изпокараха в парламента, докато течеше второто четене на Бюджета на ДОО за 2018 г. Двете формации прекъснаха важното пленарно заседание, отправяйки си взаимни и обидни обвинения от трибуната и банките. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде половинчасова почивка, която обаче не уталожи страстите.
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ прочете декларация, в която заяви, че по време на факелните шествия, посветени на 98-та годишнина от подписването на Ньойския договор в неделя, представители на "Обединени патриоти" са призовали за прекрояване на държавните граници на Балканския полуостров и по този начин рушат мира и стабилността в страната и региона. ДПС остро осъжда този акт и тези действия и категорично настоява НС и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите, настоя Карадайъ. Докато четеше декларацията, депутати от групата на националистите се провикваха от местата си.
Секретарят на ПГ на патриотите Юлиан Ангелов пък обвини ДПС, че отричат исторически факти и изричат лъжи, за да влязат във властта. "Срам и позор да отричате, че Ньойският договор е несправедлив за България. Вие отново и отново лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогнете до властта. Няма да се получи. Докато някои ваши депутати носеха пантофки на почетния ви лидер в сараите - еничари такива има, ние се борихме за правата на българите, останали зад пределите на българската държава", заяви Ангелов. Заради квалификацията "еничари" Ангелов отнесе забележка от парламентарната шефка.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"