Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Неделник

Палитра

Зимна приказка обгърна София

Дума

1. Декември 2017 , брой: 236   243   0В навечерието на своята 25-годишнина столичната галерия "Сезони" представя специална изложба, първата от поредица, посветена на красотата на годишните времена - "Зимна приказка в София".
Посетителите имат възможност да видят   колекция от най-добрите зимни картини, показващи красотата на столицата и околностите й, от утвърдени майстори и млади български автори. От заскрежените софийски улици на Дора Бонева до многоцветните вихрушки на Калина Кралева. В изложбата участват със своите зимно приказни пейзажи и мечти за сняг Мария Райчева, Владимир Шунев, Николай Маринов, Дарина Златарева, Владимир Руменов, Ромил Калинов, Илия Пашов, Анатолий Станкулов, Галя Абрашева, Майа Горова, Бранимир Цаков, Стоян Филипов-Fil. Зрителите ще останат очаровани и от наситената с богатство от багри "Зима" на Атанас Жеков, приглушената гледка от прозореца на Димитър Арнаудов, зимна София през погледа на Димитър Атанасов, студената красота в композициите на Магда Абазова, Любен Генов и Цанко Панов.
Зимните сюжети продължават да предизвикват художниците повече от всеки друг сезон, с многообразие от теми и цветове. Снегът прави града по-различен и красив. Кратките часове на обещанието, когато всичко е покрито с бял килим, преди да се превърне в киша - карат да се чувстваме пречистени и изпълнени с очакване. Между меланхолията на есента и нетърпението по коледните празници, ние от галерия "Сезони" каним да се насладите до 15 декември на тази впечатляваща колекция с приказен привкус, пише Петя Благоева.            

Мария Райчева                                                                          Бранимир Цаков

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"