Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Август 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Спорт

Левски мачка тим от Люксембург

Истинските мачове в Европа тепърва предстоят, категоричен е Владо Николов

Марин Милашки

1. Декември 2017 , брой: 236   220   0Левски преодоля с лекота първия етап на третия по сила европейски волейболен турнир "Чалъндж къп". "Сините" постигнаха втора убедителна победа срещу представителя на Люксембург Щрасен, този път с 3:0 гейма (13, 15, 19). Само пред 200 зрители в зала "Христо Ботев" момчетата на Владо Николов се нуждаеха само от два гейма, но бяха с класи над гостите и си осигуриха класирането само за 44 мин. В третата част българите се отпуснаха и в началото изоставаха с 4 т., но бързо си върнаха ритъма и затвориха мача след още 22 мин. Топреализатор стана Гордан Люцканов с 13 т. Теодор Богданов и Иван Панков добавиха по 10 т., а за Щрасен най-полезен беше българинът Любомир Миланов с 10 т. Той влезе на мястото на брат си Милан Миланов, който остана с 2 т. На 1/16-финалите Левски ще играе с Орион Дьотинхем. Първият двубой е в сряда в София, а реваншът в Холандия е между 19 и 21 декември.
"За разлика от първия мач не загубихме концентрация в нито един момент и логичното се случи. Победа с 3:0 е важна, но противникът не бе на ниво. Категорично този противник не е критерий за Левски. С най-голямо уважение към хората отсреща, но те са аматьори, събират се да поиграят след работа и не е реално да се сравняват с отбор като нашия. Не печелим само самочувствие, но което е по-важното - печелим точки за България. В момента след тези 2 мача, аматьори, аматьори, но България има 6 точки повече в европейската ранглиста, което означава, че с малко, но сме още по-близо до това българският шампион да играе директно в Шампионската лига.
Истинските мачове в Европа за нас започват в сряда. Ако успеем да победим холандците, следващият отбор ще бъде изключително труден и много високо препятствие. Ако бием, след това ще излезем на 99% срещу руския Сургут. Той е много по-класен и силен от нашия. Там вече шансовете ни са само 20 на 80", призна Николов.
На 1/16-финалите се включва и Монтана. Бронзовият медалист в Суперлигата се изправя срещу Апоел Кфар Саба, като първата среща е в сряда в Израел.

Топреализаторът в мача Гордан Люцканов забива през двойната блокада на аматьорите от Щрасен за победата на Левски с 3:0 гейма в зала "Христо Ботев"
Снимка cev.lu

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"