Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Пелето бил натискан

В Левски има адвокати, но не и футболни хора, обяви бившият капитан на "сините", обвинен в приватизирането на "Раковски"

Владимир Николов

1. Декември 2017 , брой: 236   356   0Бившият капитан и спортен директор на Левски Станислав Ангелов-Пелето очаква политически натиск, за да върне базата на "сините" на стадион "Раковски", която успя да присвои, използвайки неуредения й статут.
"Нали живеем в правова държава? Кой е този политик, който ще ходи да натиска и да прави нещо, което да е против децата? В крайна сметка управляващите са спортни хора. Всеки клуб иска да има потребители в школата, за да се захранва. Ние вместо да правим децата левскари, казваме, че те не са наши. Усещам натиск, естествено, не само в медиите. Всеки, който следи медиите, усеща. Процедира се брутално и грубо, но това ни мотивира. Застанали сме 10 човека и сме мотивирани. Започнахме на сгурията, пролетта или лятото ще се приключи ремонтът", обяви бившият национал.
"Базата си я поддържа МВР - относно курсове, състезания, пожарникарските спортове и т.н. Конфликт чак такъв не виждам, още повече деца дойдоха, сплотихме се, разрастваме се, което е най-интересно. Изгонени сме, натирени сме, обидени сме, аз в частност не съм обиден, просто ми е странно как така един клуб постъпва със свои кадри. В Левски има петима адвокати и още толкова финансисти, а няма футболни хора. Не знам. Кражба не е извършена! Има си закони, спазваме ги. Тази база не е моя, а на МВР. Школата или сдружението се казва "Левски-Раковски", аз не мога да променя еднолично името", оправда се юношата на ЦСКА, който израсна и се наложи в Левски.
 "Дали са изгорени всички мостове? Левски не е на господата, Левски е Отбор на народа. Готов съм на диалог, разбира се. Отговорен съм пред децата и родителите. Откакто съм аз, в тази база се развива някакъв процес, нормално е хората да са зад децата си, не зад мен. Преди мен никой не беше направил нищо за базата. Не съм говорил със Спас Русев. С Даниел Боримиров не сме в много близки отношения. Когато аз бях спортен директор на Левски, се борехме за първото място. Люпко Петрович си тръгна сам, не е имало проблем с никого. Люпко защо не каза: "Или аз, или Станислав". Не съм аз проблемът, но това го знаят всички футболни хора. Ако ме изгонят и смачкат, както чувам, бих заминал за чужбина. Обичам Левски и искам Левски да се развива. Подал съм си ръката отдавна, важно е да се разберем. Нямам проблеми с Левски, а с хората в клуба. Левски трябва да бъде обединен и левскарите да стават все повече и повече. Този клуб е много голям", обясни бившият спортен директор на "сините".

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"