26 Април 2024петък17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БОК очаква 20 квоти за Пьонгчан 2018

Само биатлонистите с пълен състав

/ брой: 236

автор:Марин Милашки

visibility 967

Българският олимпийски комитет (БОК) очаква около 20 квоти за Зимната олимпиада в Пьонгчан (9-25 февруари). Делегацията ще съставлява общо 42-ма спортисти, треньори, технически лица и деятели, разкри генералният секретар Белчо Горанов. В биатлона България ще бъде с пълен състав от десет души за пръв път от Игрите в Албервил 1992. Водещите ни състезатели в сноуборда Радослав Янков и Александра Жекова също имат сигурни визи. Останалите надежди са насочени за квоти в алпийските ски, ски бягането, ски скока и спускането с шейни. "Надяваме се предстоящите стартове за Световните купи да бъдат успешни за нашите състезатели. Дано бройката да се запълни така, както предвиждаме", изрази надежда Горанов.
"Логично подготовката е ориентирана към взимане на максимално голям брой квоти за Пьонгчан и за добро представяне", добави президентът на федерацията по ски Цеко Минев.
"Поставила съм си лични цели, които са много високи и амбициозни, както обикновено. Подготовката премина добре, въпреки че не минахме метър с дребни травми и болежки. Но сега съм добре, в страхотна форма, може би най-добрата за мен в последните години", обяви Сани Жекова на пресконференция по повод откриването на ски сезона. За нея това ще е четвърта олимпиада.
"Отивам на Олимпийските игри с друга нагласа. Разбира се, напрежението ще бъде по-голямо заради високите очаквания към мен. Подготовката премина много добре. Здрав съм и този път взех квотата безпроблемно. Надявам се да съм здрав и да покажа потенциала си. Приоритет за мен са Олимпийските игри и Световната купа в Банско през януари", добави Янков.



Сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков (на снимката с личните си треньори Виктор Жеков и Георги Атанасов) са най-големите надежда на България за успех на Олимпиадата в Пьонгчан 2018
Снимка БОК

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ