19 Април 2024петък13:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атина намери укрити от данъци 500 милиарда евро

Това е една от основните причини, довели страната до кризата, смята правителството

/ брой: 236

автор:Дума

visibility 23

Разработената от финансовото министерство на Гърция нова информационна система откри скрити от данъци 500 млрд. евро за периода от 2002 до 2014 година. Това съобщи пред журналисти официалният представител на правителството Димитрис Тзанакопулос, като отбеляза, че именно избягването на данъци е една от причините за тежката финансова криза в Гърция.
"Тези данни бяха получени именно благодарение на новата система, разработена от финансовото ни министерство. Тази информационна система сравнява данъчните декларации с банковите депозити и в резултат бяха направени конкретни изводи", заяви Тзанакопулос.
"Цифрата от 500 милиарда изглежда огромна, ако я разделите на годините, за които говорим, и я сравните с БВП, ще видите, че това е близо 20% от брутния вътрешен продукт за този период. Така че говорим за една от основните причини, довели ни до кризата", подчерта официалният представител на правителството.
По думите му не случайно за периода от 1996 до 2010 година Гърция е заемала средна позиция в Евросъюза по разходи, но постоянно е била на дъното по данъчни постъпления.
"И именно по тази причина в гръцката икономика имаше постоянен дефицит, именно заради това ние не успяхме да намалим от 1996 до 2010 г. нашия дълг в процентно отношение спрямо БВП. Въпреки ръста на брутния вътрешен продукт, дългът на правителството на Гърция оставаше постоянен в проценти. Това означаваше, че той расте в абсолютно количество. И причината е в продължителното изоставане на данъчните постъпления", каза Тзанакопулос.
Той определи като главна политическа цел на правителството да се преодолеят структурните слабости, които в продължение на над 40 години са обременявали гръцката икономика.
Тзанакопулос заяви, че гръцкото правителство подготвя мерки за подобряване на данъчната система и на механизма за събиране на данъците.
Укриването на данъци в Гърция е почти национален спорт. Един на всеки трима гърци (31,8 на сто) не е платил нито едно евро данъци миналата година, а девет на всеки десет гърци са декларирали доходи под 20 хил. евро, показа отделно изследване на властите, публикувано в атинския в. "Вима". От данните от обработката на над 8,5 млн. данъчни декларации се вижда, че през 2016 г. са били декларирани 74,2 млрд. евро, докато за предходната година тази сума е 73,9 млрд. евро.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ