Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Караянчева позволи цирк на Марешки в парламента

Ростислава Иванова

1. Декември 2017 , брой: 236   331   0Депутатите на "Воля" превърнаха парламента в цирк вчера, което председателят Цвета Караянчева отмина без последици. Хората на Веселин Марешки влязоха с медицински маски в залата, твърдейки, че протестират срещу изказване отпреди седмици на Иво Христов, че 80% от българите са дебили. Тогава Марешки се зарече, че ще напускат залата, ако Христов е там. Вчера бизнесменът прочете декларация от трибуната, в която поиска оставката на Иво Христов, за да отвлече вниманието от темата за бюджета.
Марешки предупреди, че ако не се вземат мерки, "тази зараза (самозабравянето на политиците) ще плъзне много бързо", след което нарече Христов "дебил". Той припомни изказването на Вежди Рашидов, че "целият български народ не става и за чеп за зеле", както и това на Слави Трифонов, че "целият морален и качествен капацитет се е изнесъл от страната".
В отговор зам.-председателят на ПГ на БСП Добромир Стойнев определи действията на "Воля" като "недопустими в парламентарна република, член на ЕС". "Хората трябва да имат поне елементарно възпитание и да знаят къде се намират. Това не им е пазар или аптека, а българският парламент", каза той и запита защо ръководството на НС не предприе действия спрямо "този цирк". Той нарече "Воля" "патерица на управляващите", за която ГЕРБ си затваря очите, за да им гласува бюджета.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"