23 Април 2024вторник10:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Завистливи завистници

/ брой: 236

автор:Георги Георгиев

visibility 2263

Бойко Борисов каза, че в България му завиждали, защото водел успешна външна политика и затова се разправяли нелепици за неговото управление - по-конкретно за последната му визита в Саудитска Арабия, която вече обраства с митология, подобно на Великото му македонско приключение... Но спри сърце!
Както се знае, първа глава от ненаписаната все още книга "ГЕРБ, каквито ги помнехме и не ги разбрахме", е озаглавена "Никой не е по-голям от глупостта си". Което заглавие идва да ни напомни, че нито една народна поговорка не е подходяща да се използва спрямо гербаджиите в оригиналното си звучение, поради тяхната пълна и тотална безподобност.
Така и вчера Бойко Борисов рекъл, че като "важен транзитен център на енергийни потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България...." Нататък не е интересно какво пише, защото казаното дотук е достатъчно, за да получите представа за какъв колос на външната политика става дума.
България никога не е била център за транзит на енергийни ресурси от други държави, континенти и планети, а само пренася не много големи количества руски природен газ към Турция и Гърция, което скоро ще спре благодарение на политиката на гения, който сега ръси бисери пред кралския саудитски двор. Защото той лично се хвалеше пред американския бизнес, че е спрял руските енергийни потоци и защото съвсем наскоро енергийната Му министърка каза, че без руски газ лелеяният хъб "Балкан" няма да го бъде.
Но те затова са завистниците, за да очернят всичко добро, което се върши за Татковината от този, който вече трайно се намира на геополитическа орбита и обикаля планетата като един сущий трабант, т.е. спътник от немски.
Не ми бил само транзитният център. Най ми били двеста хиляди саудитски крави, за които ще изнасяме фураж. Може да изнасяме, ама може и да не изнасяме. И метро може да строим в Рияд. Може.
Ей, кво нещо е завистта бе. Тц. Тц. Тц.
 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ