23 Април 2024вторник10:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И Пирин скочи на съдиите

Не толерирайте неможещите, протестират от Благоевград след скандална дузпа за Левски

/ брой: 237

автор:Владимир Николов

visibility 634

Пирин излезе с протестна декларация по повод скандалното съдийство на рефера Валентин Железов в мача от XIX кръг на Първа лига с Левски, загубен с 0:3 на "Герена". За първи път от 3 години, откакто тимът от  Благоевград се завърна в елита, оттам си позволяват да коментират официално съдийството в даден мач.
"Провокирани сме да изразим гласно несъгласието и възмущението си срещу тенденциозното съдийство по време на двубоя с Левски. ОФК Пирин рядко коментира и влиза в полемика с реферите и ръководството на българското съдийство, но двубоят бе предрешен с помощта на грешни отсъждания. Визираме конкретно ситуации от първото полувреме - две несъществуващи засади при обещаващи голови атаки за Пирин и отсъждане на абсурдна дузпа за домакините. Преди година в подобен сценарий се озовахме при гостуване на Нефтохимик в Бургас. Тогава чинно подадохме жалба до Съдийската комисия, а впоследствие ни бе отговорено, че "да", има дузпа за Пирин при 0:0, но макар и пропусната от рефера, това не е предрешило крайния изход от двубоя (загубен впоследствие). Е, този път една измислена дузпа предреши крайния изход и искаме последствия. С цялото уважение към всички отговорни фактори и рефери да престанат да се крият и обосновават грешни решения зад и на гърба на уважаван специалист в съдийството, какъвто безспорно е Марк Бата. Апелираме още Съдийската комисия сериозно да обърне внимание на кадровия си потенциал. В България има можещи и способни рефери. Притеснителна е явната ангажираност към налагането на "неможещите", се казва в декларацията от ОФК Пирин, разпространена и до медиите.
На "Герена" "сините" записаха 15-а "суха мрежа" от началото на сезона.
Роман Прохазка (21) откри от  спорна дузпа. След корнер реферът Железов посочи бялата точка. Играчите дори не разбраха мотивите за решението му и бяха тръгнали да се изнасят към центъра. Твърди се, че то е заради задържане за фланелката на Холмар Ейлофсон от Румен Сандев, макар че топката бе далеч от двамата. Жуниор Мапуку (48) с удар от 35 м наказа груба грешка на вратаря Благой Макенджиев. Резервата Васил Панайотов (78) оформи класиката с третия си гол в последните 2 мача.
Пирин остана с 10 човека след втори жълт картон на Аймен Суда (74), след като удари с ръка в лицето Милош Цветкович.
Мапуку (56) и Жерсон Кабрал (90) нацелиха гредите.
 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 577

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 666

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 526

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ