Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

16 Октомври 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

Фандъков гьол

Ева Костова

4. Декември 2017 , брой: 237   1832   0Покрай качеството на ремонтите в София градският фолклор веднага роди името Фандъков гьол. Става дума за бул. "Дондуков", но където и да погледнеш в столицата гьоловете са един до друг. По улици и тротоари, градинки и нови темели за някой небостъргач... Можем да продължим с   презастрояването, унищожаването на културното и историческото наследство, провалът в областта на градския и велотранспорт. За замърсяването на въздуха да не говорим - статистиката е категорична - над 600 души годишно загиват в София от замърсяване. Това дали тревожи съня на кмета Йорданка Фандъкова? А на Бойко Борисов? Той по всеки повод защитава кметицата си. Пази крехките й рамене от нападки и диверсии на комунисти, русофили и каквито щеш "неблагодарници" и "саботьори".
Някой беше казал, че да си кмет на столицата е като да си слуга на много господари. Но Фандъкова явно не разбра, че има само един господар - хората на града. И друго май не е разбрала - че като кмет на общината има много ясни правомощия, с които и чрез кадровата си политика да се грижи за доброто функциониране на София. Тя освен това има подкрепата на ГЕРБ и на самия премиер. С тази подкрепа, ако тя и партията й искат да работят за столицата, София би процъфтяла. Действителността обаче сочи друго - не само че не искат, но и търсят вината другаде, у другиго извън техния буден демократичен кръжец от спецове. Знае се по какво...
Само преди два-три дена хързулнаха към областния управител горещата тема с опасния язовир "Бели Искър". В свое изявление обаче Илиан Тодоров заяви, че няма да се превърне в жертва на "корумпирани чиновници и плеяда от крадци". И още нещо каза: "Да не би аз, или моите предшественици, или община Самоков да е подписала 25-годишна концесия в полза на "Веолия Уотър"? Столичната община го е направила! Къде са парите от концесионната такса? Защо с тези пари не се ремонтира язовирната стена?".
 Вероятно въпросът отново ще опре до Бойко Борисов. И той пак сигурно покровителствено ще брани крехката кметица. И ще я утешава... до следващия гьол.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"