24 Април 2024сряда19:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Казахме ли ви?

/ брой: 237

автор:Аида Паникян

visibility 1514

Най-много мразя да казвам: "Казах ли ви?". Затова и няма да коментирам "героичната" акция на ГДБОП, разкрила преди дни престъпна схема за паралелен износ на лекарства. Защото бе проведена за лъскане имиджа на управляващите. Твърде прозрачен и плосък ПР. Същите управляващи от години нехаещи за паралелния износ, който оставя стотици и хиляди българи, страдащи от тежки социалнозначими заболявания, без лекарства и поставя под риск живота (не само здравето!) им. А може би така им е било изгодно?
И нека никой не гъделичка самочувствието си, като се прави на пророк и твърди, че "от 2014 г. предупреждавахме за проблема". Защото в края на 2013 г. бе направен първият сериозен опит да бъдат ограничени "схемите", които онзи ден изловиха момчетата от ГДБОП, с предложение на депутатите от БСП и ДПС д-р Емил Райнов и д-р Нигяр Джафер да бъдат задължени търговците да уведомяват ИАЛ за планиран износ. Тогава обаче от ГЕРБ дадоха промяната в закона на КС, президентът Плевнелиев му наложи вето, заклеймявайки го, че ограничавал свободната търговия и пр., и пр.
През лятото на 2017 г. такава промяна подготви МЗ, но тя така си и остана в една августовска пресконференция и нищо не произлезе. После започнаха ПР акциите с канене на главния прокурор в парламентарни комисии, с едни големи призиви и обещания, с едни искани отчети от ИАЛ, за да завърши шоуто в събота и гордият вътрешен министър да спусне завесата под аплодисментите на нацията!
Господа управляващи, вместо да се занасяте в среднощни "заседания" с измисления си бюджет, спрете износа на лекарства. Ако нямате достатъчно умствен капацитет, има нещо, което децата наричат "копи пейс". И жокерът: през последните години Словакия, Португалия, Гърция и др. страни от ЕС въведоха под различни форми ограничителни режими за паралелния износ на лекарства.     

 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ