20 Април 2024събота06:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нинова призова евросоциалистите да осъдят двойния стандарт при храните

/ брой: 237

автор:Павлета Давидова

visibility 118

С призив за обща позиция срещу двойните стандарти при храните се обърна Корнелия Нинова към лидерите, участниците и гостите на Съвета на Партията на европейските социалисти, който се проведе в Лисабон. "Нека имаме обща позиция, че това не е достойно и справедливо, че сме против двойните стандарти", категорична бе тя. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев също заяви, че партията би подкрепила подобна инициатива, тъй като социалистите са против разделянето на Европа "на две скорости". Съдействие можело да се търси и от премиерите на левицата в Чехия и Словакия, които също подемат подобна инициатива.
Нинова бе говорител в панел за социалното неравенство и социалния стълб. До нея на сцената, пред стотици делегати и десетки гости от цяла Европа, седнаха социалните министри на Португалия и Люксембург Хосе Виейра Да Силва и Николас Шмит, вицепрезидентът на социалната комисия в ЕП  Марта Улвског и генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Ден по-рано изказване пред делегатите на съвета направи и зам.-председателят на БСП Деница Златева. Тя бе говорител в дискусия за предизвикателствата пред демокрацията в Европа преди предстоящите евроизбори. До нея на сцената пък бяха Франс Тимерманс, първи вицепрезидент на ЕК, и лидерът на испанските социалисти Педро Санчес.
"В последните години Европа преживя няколко кризи, но най-силно бе ударена социалната сфера. Подменихме правенето на политика с политика на технокрация. Икономическата политика се прави за фирмите, а не за работниците, тя превърна гражданите от цел на икономиката в нейно средство", посочи Нинова. Тя представи визията на БСП за повече социална Европа за хората и изтъкна като партиен успех факта, че тя влезе в програмата за предстоящото ни европредседателство. Според лидера на нея това е първият реален успех в налагането на социалния стълб.
Нинова настоя левите партии да не затварят дебати като този за бъдещето на младите хора само за себе си, а да включват и тях в правенето на политики, които ги касаят. "Младите са спящ великан, когото трябва да събудим", заяви тя и допълни, че за да бъде спасена Европа, трябва да бъде променена. "Тази промяна не изисква да измислим нещо генерално ново. Просто трябва да се върнем там, откъдето тръгна Европа - от нейните изконни ценности - солидарност, справедливост и равни възможности за всеки европейски гражданин", заключи Нинова.
По-рано Нинова бе на работна закуска на лидерите и премиерите от социалистическите и социалдемократическите партии от Европа, където беше обсъден бюджетът за следващия програмен период и как ще се компенсира излизането на Великобритания от ЕС. Нинова се срещна и с комисаря по регионална политика Корина Крецу, с която коментираха приоритетите на България за предстоящото ни европредседателство.



Лидерът на БСП Корнелия Нинова говори пред Съвета на ПЕС в Лисабон за двойните стандарти при храните и социалното неравенство в ЕС
Снимка Пресцентър БСП


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ