28 Март 2024четвъртък17:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Съкровища" от 80-те са събрани в изложба

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 13

Тръба за фунийки, лексикон, уокмен и още 20 емблематични "съкровища" от детството през 80-те са събрани в изложба по повод премиерата на новия български филм "Дъвка за балончета". Миниекспозицията се открива днес, 5 декември, в пространството пред Cinema City в Paradise Center в София. Посетителите ще могат да видят още колекции картинки от дъвки, салфетки, една от първите електронни игри, пионерска връзка, списания и книги, както и "библията" на децата от онова време - Некерман. Всички предмети са автентични и са предоставени от екипа и фенове на филма.
Изложбата е със свободен достъп и ще продължи две седмици. Във фейсбук страницата на "Дъвка за балончета" паралелно ще бъде създадена виртуална версия, като всички желаещи ще могат да предоставят снимки на своите колекции или запазени "съкровища" от времето, когато са били малки. 
Първите посетители на експозицията "Дъвка за балончета - детството на 80-те" ще бъдат близо 700-те гости на официалната премиера на филма тази вечер. От 8 декември всички желаещи ще могат да видят лентата на 55 киноекрана в 27 града в България. Специални прожекции и срещи с екипа ще има в Пловдив и Бургас - съответно на 11 и 18 декември, както ДУМА писа.



Експонатите ще бъдат показани по повод премиерата на новия български филм "Дъвка за балончета"

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 272

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 291

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ