18 Април 2024четвъртък17:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

Завист

Борисов е забравил да се погледне в огледалото, а от приближените му ласкатели никой не смее да му каже, че "царят е гол"

/ брой: 238

visibility 45

Милан КОЛЕВ

В един от воаяжите на неповторимия международен деятел Бойко Борисов до Лондон, се намери един нахалник /"социалистически провокатор"/, да го запита - какво вижда в огледалото като стане рано сутрин. Той тогава още не беше надниквал в огледалото и му се стори, че светът започва да става много завистлив. Сетих се за това "неуважително" отношение към този хубав човек Бойко, след като го чувам за втори път през тази седмица да повтаря думичката "завист" - веднъж на така наречения Конгрес на неговите фенове и втори път в Саудитска Арабия. Това ме хвърли в размисъл и си зададох неприятния въпрос: Абе, аджеба, кой ще да е този мръсен завистник и за какво чак пък толкова може да се завижда на това слънце над Родината?
Най-напред подозренията ми паднаха върху неговите домакини от Саудитска Арабия. Да не би при това "историческо посещение" и "неповторимо посрещане" да са му изиграли някакъв арабски номер или с намек да са показали завист за неговия международен "авторитет". Не може да бъде! То се видя какво доверие му имат, щом го пуснаха във вихъра на танца със сабя в ръка. Някои вече завиждат, че се е договорил да храним кравите на саудитите?! Ами ще ги храним, щом нашите крави ги изядоха комунистите и Орешарски. Мюсюлмани, мюсюлмани, ама и те уважават онези, дето папите ги галят по главата.

Отхвърлих категорично тази версия!

Сигурно завистта идва от Иран, дето имаха нахалството на отклонят устремния му полет, помислих си аз. То бива, бива напъни да се прави на аятолах в България, ама в последно време малко прекалява. Разшири границите на мечтите си към Западните Балкани, към Европа, че хвърля взор и към света. Отхвърлих и този вариант, защото ако персите започнат да обръщат внимание на всеки кандидат-аятолах трябва да изоставят всичко и да се занимават само с такива като Бойко с каквито е пълен светът!
Най-вероятно завистта идва от пределите на Родината, защото върху тази малка територия сме се събрали много все едни мръсни, прости завистници дето не стават за "чеп за зеле", че даже Бойко и Вежди са се замислили с какво да се запушват каците в това туршиено време. Прости, прости, ама завистници! И на какво отгоре се развихря тази национална особеност на българина да завижда до посиняване!? Имам едно подозрение, че всичко идва от "лошото качество на мат`риала", струпал се върху главата на такъв кадърен премиер като нашия. Но какво да се прави? Не всеки може да избира кого да управлява. Каквото дал "Началника", това е.
Ей, страшно нещо е завистта! Втурнали са се да клатят стола Му, а оттам и стабилността на държавата, точно в навечерието на председателството на Европейския съюз, за да ни излагат пред света. Вярно е, че светът отдавна е разбрал що за "чепове" сме, но все пак трябва малко благоприличие.

Какво й е лошото на стабилната държава?    


Хората доволни ли са от управлението? Доволни са! Я колко пъти го избират лично Бойко да ни ръководи към светли бъднини. Щом го избират, да си траят. Пенсиите ли не им стигат? Стигат им! Какво толкова са се размечтали за големи пенсии тези "алчни старци", изпълзели на есенен припек? Образованието ли им е нефелно? Фелно е! Що народ се втурва на Запад да разнася славата на образователната ни система?! Как заплатите им да не са европейски, щом сме членове на Европейския съюз? Стигат им толкова!
Ама че имало корупция, какво от това? Навсякъде по света я има, но никъде не я борят така пехливански и "успешно" както по нашите древни земи. А има ли държава, която да се управлява от цвета и елита на корумпираните? Няма! Е точно в това отношение сме направо уникални. Никой не може да ни се опре. Това обаче не пречи тук да се вихри "демокрацията". Здравеопазването ли не е в ред? Как да не е в ред, когато се хвърлят толкова средства, за да ни пазят по-далече от здравето?! Щом нацията се стопява с десетки хиляди годишно, значи всичко в здравеопазването е под контрол!
За каква завист се тревожи тогава Бат Бойко? Кой е този щуравият, гдето ще се юрне да му завижда за такава държава, за такова управление и за такъв некачествен, неблагодарен матреал?
Имам обаче едно подозрение, че мръсните завистници са

онези от неблагодарната опозиция

Хеле пък, като я туриха начело да ги насъсква тази завистница Корнелия Нинова. Завижда, завижда, завижда, спиране няма! От злоба и завист взеха чак паветата да къртят по булевардите на София. Той с кметицата слагат неуморно паветата през деня. Те ги ровят най-нахално като къртици през нощта. Не се излиза на глава със злобни хора и това е.
Ето на да вземем конгреса на любимата Бойкова партия. Пак завист! Не може да става никакво сравнение с Конгреса на социалистите! Докато там се драпаха за какво ли не, ясно стана, че няма единодушие. Вижте как се гласуваше при Бат Бойко - само един кандидат и пълно единодушие. Докато Корнелия висеше на косъм с лидерството си, бат   Бойко е избран със 100% от                присъстващите.
Това се казва любим и желан ръководител! Докато социалистите се занимаваха цял ден с такива глупости като проектобюджет и перспективи, Бат Бойко с двадесет минути лакардии и наливане от пусто в празно задоволи и най-претенциозните, зажаднели за тодорживковщини делегати.

Ами атмосферата в залата?

Бурни нестихващи аплодисменти, преминаващи в овации и ставане на крака, при всяка изречена от Вожда недомислица. Как при това положение да не злобее тази завистница Корнелия?! Обичат го без грам съмнение неговите съпартийци, закърмени с такава любов още от незабравимите им комунистически си години!
След всичко, казано дотук, имам усещането, че когато на Бойко Борисов му се привиждат на всяка крачка завистници, той е забравил да се погледне рано-рано сутринта в огледалото и да се огледа наоколо, а от приближените му ласкатели никой не смее да му каже, че "царят е гол". Хем онзи нахалник от Лондон го попита съвсем добронамерено и неслучайно какво вижда в огледалото, но на Бойко още тогава му се стори доста завистливо!
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ