Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

15 Декември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Общество

Акценти

Петолъчка, зазидана в главите на "антикомунистите"

Разделението у нас не е на леви-десни, а на хора, признаващи историческата истина и такива, които я отричат

5. Декември 2017 , брой: 238   683   2
Снимка


Вени Марковски  

В последните дни в интернет пак се развихриха споровете за историята, за т.нар. Луковмарш, а по-общо - за комунизма и фашизма.
Константин Мишев отбеляза, че това били някакви латентни неокомунисти и неонацисти, но аз отбелязах, че в повечето случаи става дума за измислени "антикомунисти". Слагам кавичките нарочно, защото да си антикомунист 28 години след края на комунизма в България показва само едно - че на някои хора комунизмът им е по-скоро в главата.
Беше лесно да се разбият с чукове символите на комунизма от стените на сградите, но се оказа много по-трудно да се махнат сърповете и чуковете от мислите на нашенеца.
"Антикомунизмът" на днешните байганьовци не е равен на антикомунизма на хората, нежелаещи да влязат в ТКЗС-то, например. Онзи е автентичен, свързан с нещо реално - отнемане на частна собственост, на нивите и добитъка; днешният е измислен, свързан с нещо несъществуващо, а може би и свързано с гузната им съвест, че по времето на комунизма тези новоизлюпени "демократи" са мълчали?
"Антикомунистите" отказват да признаят цялата истина за историята на България. За тях антифашистката съпротива е измислена, защото - по техните думи - "в България не е имало фашизъм". За "антикомунистите" убитите в концлагера Треблинка 11 343 наши сънародници, не са на сметката на цар Борис III. За тях няма значение, че той и неговото правителство са тези, които приемат законите, направили депортацията им възможна; той и неговото правителство са я осъществили; той и неговото правителство са платили на нацистите за "услугата"... За "антикомунистите" влизането на България в Тристранния пакт не е предателство на националните интереси, а "мъдър ход" на царя.
За тях обявяването на война на САЩ и Великобритания не е признание за истинско верноподаническо членство в хитлеристката коалиция (колцина знаят, че договорът за присъединяване към Тристранния пакт НЕ изисква от България да обявява война!?), а... всъщност не знам как го обясняват, сигурно с времето.
За "антикомунистите" възгласите на хора като легионера и народен представител Дянко Марков, че депортираните евреи (не забравяйте - те са наши сънародници!!!) били "враждебно население", не са признак на антисемитизъм, а напротив - на любов към тях...
За "антикомунистите" убийствата в България започват на 9 септември 1944 г., а не далече преди това. И т.н.
Докато има хора, отказващи да признаят истината за антидемократичния, пронацистки и профашистки характер на управлението на цар Борис III, особено след 19 май 1934 г., няма да има нито национално помирение, нито тържество на историческата истина. Ще има лъжи и омотаване в лъжите им.
Петолъчката може вече да не е на върха на сградата на ЦК на БКП, но няма хеликоптер, който може да я вдигне от бетонните глави на днешните "антикомунисти", които дори не могат да осъзнаят, че опитите им да отричат истината за антидемократичния характер на управлението на цар Борис III са обречени на провал, защото от историческата истина може да се опитваш да избягаш, но не може да се скриеш.
Петолъчката като символ на лъжата и отричането на историческата истина е зазидана в главите на "антикомунистите".

От страницата на автора във фейсбук

 

«ЗА ДА ИМА ОТУКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПОУКА»

«ЗА ДА ИМА ОТУКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПОУКА»

- 1 - «ХОРА, ОБИЧАХ ВИ. БДЕТЕ! (Lidé, měl jsem vás rád. Bděte!)». ... Заключителния ЗАВЕТ на Юлиус Фучик*, в неговия «Репортаж с примка на шията» (Reportáž psaná na oprátce), актуален и
днес!

/* Юлиус Фучик (чеш. Julius Fučík, 1903-1943) е чешки журналист, литературен и театрален критик, публицист и общественик. По време на Втората световна война взема активно участие в Съпротивителното движение, за което бива
екзекутиран от нацистите, на 08.09.1943 г. в известния берлински затвор Пльотцензее... /.

- 2 - «Письмо российскому народу (Czech Free Press, Чехия)»; 17 мая 2016; http://topwar.ru/95340-pismo-rossiyskomu-narodu-czech-free-press-chehiya...):

«… Носителями антироссийской идеологической войны являются не граждане, а горстка коррумпированных политических и медиа - предателей и лиц из НПО: *** Люди уже поняли, что если мы хотим спасти Европу, сначала мы должны выйти из ЕС, а если хотим спасти мир, то — и из НАТО ...».
- 3 - «Българино -о,-о,-о ???» (Последната фраза от Тефтерчето на Апостола на Българското Освобождение от 500 годишното Турско робство, – Българския, Народен Светец - Васил Иванов Кунчев – Левски)
~ ~ Осмисли (така наречената от Днес, разпасалите се като турски башибузук, върху Тази, изконна Българска земя, вакли, многоклетъчни, двукраки, власт и народна пара папкащи твари), «ЛИТЕРАТУРНО_ПОЕТИЧНА» констатация, завещана «от векове и за векове» на Нас, поколенческо_исторически ПАМЕТНИТЕ граждани на България?!... От големия народолюбец и будител - Антон Страшимиров (български писател, драматург, публицист и политик):

«КЛАХА НАРОДА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ»!!!

... Констатация, чиято НЕ_ЩАДЯЩА ДОСТОВЕРНОСТ, Антон Страшимиров декларативно_реферира пред Нас – Следовниците на жертвите на българската роял_фашистка власт при потушаването на Септемврийското въстание 1923_1925 година, с факта: «УБИХА И БРАТ МИ - Тодор Страшимиров …»

* Тодор Страшимиров. Заради участие в освиркването на Фердинанд I-ви, през 1907 е изключен от Университета. … Завършва право в Швейцария. … 1923 е избран за народен представител. … От трибуната на Народното събрание
разобличава репресиите на режим спрямо опозицията и интелигенцията. … На 17 февруари 1925 година, на улица „Сердика“ в София, около 19.30 часа е застрелян в тила)?!...

- 4 - «Българино -о,-о,-о ???»

«… Для того, чтобы победить фашизм, нужна, как утверждал Георгий Димитров, «массовая работа, массовая борьба, массовое сопротивление, единый фронт»

(Из «Белый снег, чёрная свастика. Почему Украину сковал фашизм?»; 24.01.2017 |
http://novorus.info/news/analytics/49797-belyy-sneg-chernaya-svastika-po...).

*** Ремарка: «…В името на успешното участие на Първа Българска армия във военните действия срещу Германската, хитлерофашистка армия, във Втората Световна война) «… на 14 март 1945 година държавното и военно ръководство на СССР доставят 344 самолета, 65 танка T-34, 410 оръдия, 115 противовъздушни оръдия, 370 минохвъргачки, 370 транспортни средства и около 30 000 бройки оръжия. ... ВСИЧКО БЕЗПЛАТНО ??? »

(https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D1%8... )

… (???): А не, КОЛАБОРАЦИЯ (англ. — Collaboration) на героите на Това БЪЛГАРСКО БЕЗВРЕМИЕ, с интересите на НОВАТА АРИЙСКА НАЦИЯ – Фашингтонската, за Планетарно господство. Интереси, мнипулативно_тролещо, бранд_клиширано - пакетирани, етикетирани, тиражирани и фаворизирани като "ЕВРО_АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ"?!...

... ЦЕННОСТИ ЛИ?... Ха-ха-ха (хич не ми е смешно), НИЩО добро НЕ донесли и НЕ носещи АЛАБАЛИЗМИ, както за българския държавен - териториален, стопанско _ икономически, финансов, пазарен, социално _ демографски, военно_политически и пр. СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ, така също и за Националния, Регионалния и Световен, стопанско_финансов, социално _ икономически, научно_образователен, културно_естетически и морално _ ценностен – ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, в условията на национален, регионален и … СВЕТОВЕН МИР ???

- 4 -«Българино -о,-о,-о» ???

… Въз основа на индивидуалното, на груповото, на «цеховото», на селищното, на партийното и пр. адекватно отразяване на действителността, осмисляне на фактитеи съставяне на обединяваща (най-отдалечено казано) СОЦИАЛНО _ ИНСЕКТтицидна (социално анти_паразитна), деятеляно _ целепоставена, морално _ естетическа, идейно_политическа, законодателно _ нормативна и социално _ икономическа ЦЕННОСТНА система – «ВПОЛЗУ, БОЛГАРСКОМУ РОДУ».

Както за ЩАСТЛИВАТА, ЦЕННОСТНА ХАРМОНИЯ на НЕГОВИЯ (на Народа), наНашия, на Твоя ДУХОВЕН ПРОГРЕС, чрез: Центростремителното обединяване околоморално _ етични, идейно _ патриотични, социално_съпричастни, ценности, правилаи норми - като БАЗА за пстъпателното развитие на етносамобитната култура,изкуство, образование и селищна, национална, регионална, и по-широка взаимно проникваща, полезна комуникация ???

… Така също и за научнотопрогнозиране и все по-пълно реално задоволяване на материално _ битовите, социално _ осигурителните, квалификационно _ професионалните и прочие научно обосновани, материални потребности на индивида, на семейството, на селището, на етноса, на нацията, на ... ДЪРЖАВАТА на милионите обикновени, просто_смъртни хора – «НЕЙНИЯ НАРОД В НЕГОВАТА ДЪРЖАВА» (В ЖИВИЯ ЖИВОТ) - ТУК, СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ» !!!

ОТНОВО, ЗА ЕДИН НЕ_НАУЧЕН ГРАЖДАНСКИ УРОК

= МАТРИЦА НА МРАКОБЕСИЕТО, УВЕКОВЕЧЕНА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ С:

- а – «Закон за защита на държавата», Утвърденъ съ Указъ № 2 отъ 23.01.1924 год.;

- б – «Закон за защита на нацията», Утвърденъ съ указъ № 3 отъ 21.01.1941 год 04.01.1924 год.;

- в – Ограбването от Третия райх на десетки милиарди «златни лева» от България: «...Из потайностите на клиринговата спогодба «Нойбахер» (http://www.duma.bg/node/123063);

- г – Жестоката и продължителна гражданска война - септември 1923 - септември 1944 година (в която роял_фашистката власт, лишава от живота над 68 хиляди български АНТИфашисти - родители и деца, деца и родители)

«КЛАХА НАРОДА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ»!...

... Констатация, чиято НЕ_ЩАДЯЩА ДОСТОВЕРНОСТ, Антон Страшимиров декларативно_реферира пред Нас – Следовниците на жертвите на българската роял_фашистка власт при потушаването на Септемврийското въстание 1923_1925 година, с факта: «УБИХА И БРАТ МИ - Тодор Страшимиров …»

(* Тодор Страшимиров. Заради участие в освиркването на Фердинанд I-ви, през 1907 е изключен от Университета. … Завършва право в Швейцария. … 1923 е избран за народен представител. … От трибуната на Народното събрание разобличава репресиите на режим спрямо опозицията и интелигенцията. … На 17 февруари 1925 година, на улица „Сердика“ в София, около 19.30 часа е застрелян в тила)?!...
- ж– „Славната“ история на:

- «Болгарская противотанковая бригада войск ес-ес (SS) – «Первая болгарская». ... Виж: «Итак, кто ощё воевал против СССР в ВОВ», коментар на Еруслан Лазаревич, по повод на «Washington Post: американцы приписывают победу над фашизмом себе» (09.05.2016; https://ria.ru/world/20160508/1428712470.html);

- Двата български роял_фашистки Окупационни корпуси, върлували в Югославия (Македония и Сърбия) и Гърция.

Първи («сръбски») окупационен корпус, с численост 23 000 / 33 635 «щика», дислоциран през м. януари 1942 г. в Сърбия;

Втори («гръцки») окупационен корпус, с численост от около 58 000 «щика»; сформиран през м. ноември 1943 г., с щаб в град Драма.

*** Тоест, 90 (деветдесет) и повече хилядна българска войска (почти три пъти повече, от днес «защитаващата», българския държавен ДЕ_СУВЕРЕНИТЕТ, армия) придадена (преподчинена) на Вермахта на Фюрерова Германия (на изчадието, на Адолфчето, на Хитлер), за участие в защита на окупационни интереси на… Германската («арийска») нация - на Нейните военно_окупационни, стопанско _ икономически и културно _ дегенеративни, анти _ цивилизационни, анти_човешки, живото_погубващи ценности, цели и практики през Втората Световна война.
- з– Суспендиране (за десетилетия) на Българската («Търновска») конституция («един ариец, един цар и една власт - срещу един народ – Българския);

- и – Две национални катастрофи.

- д – Превръщането на детеубийството в (бг, роял_фашистки) поминък.
***НАПРИМЕР: Разстреляните на 20 декември 1943 г. 6 деца от с. Ястребино, заедно с родителите им (екзекутирани са общо 18 човека), за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Разстрела е извършен от картечна рота, на Царската, на н.в. Кобур-г-Готския тиранин (мама Муууу швайнска) - Борис ІІІ армия, ръководена от подпоручик Коста Йорданов . Децата са: Стойне (на 7 годинки), Иван (на 9 годинки) и Надежда (на 12 годинки) – три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (на 11 годинки); близначките Ценка и Цветанка (на 13годинки)?!...

- е – Българския Холокост (родния фашизоиден принос към политиката и практиката на Германия за окончателното унищожаване на евреите в Европа, по времето на Втората Световна воина) - Депортирането (https://bg.wikipedia.org) на 11363 евреи (от под една до над 101 годишна възраст) от т. нар. „нови територии“ – Беломорието и Македония: - от Беломорието, 4058 души - Оцеляват само около 100 от тях; - от Вардарска Македония, 7144 - Оцеляват само 200 от тях; - от Пиротско –161.

.....................................

«ЗА ДА ИМА ОТУКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПОУКА?!...».

- 1 - «ХОРА, ОБИЧАХ ВИ. БДЕТЕ! (Lidé, měl jsem vás rád. Bděte!)». ... Заключителния ЗАВЕТ на Юлиус Фучик*, в неговия «Репортаж с примка на шията» (Reportáž psaná na oprátce), актуален и днес!

/* Юлиус Фучик (чеш. Julius Fučík, 1903-1943) е чешки журналист, литературен и театрален критик, публицист и общественик. По време на Втората световна война взема активно участие в Съпротивителното движение, за което бива
екзекутиран от нацистите, на 08.09.1943 г. в известния берлински затвор Пльотцензее... /.

- 2 - «Письмо российскому народу (Czech Free Press, Чехия)»; 17 мая 2016; http://topwar.ru/95340-pismo-rossiyskomu-narodu-czech-free-press-chehiya...):

«… Носителями антироссийской идеологической войны являются не граждане, а горстка коррумпированных политических и медиа - предателей и лиц из НПО: *** Люди уже поняли, что если мы хотим спасти Европу, сначала мы должны выйти из ЕС, а если хотим спасти мир, то — и из НАТО ...».

- 3 - «Българино -о,-о,-о ???»

(Последната фраза от Тефтерчето на Апостола на Българското Освобождение от 500 годишното Турско робство, – Българския, Народен Светец - Васил Иванов Кунчев – Левски)

~ ~ Осмисли (така наречената от Днес, разпасалите се като турски башибузук, върху Тази, изконна Българска земя, вакли, многоклетъчни, двукраки, власт и народна пара папкащи твари), «ЛИТЕРАТУРНО_ПОЕТИЧНА» констатация, завещана «от векове и за векове» на Нас, поколенческо_исторически ПАМЕТНИТЕ граждани на България?!... От големия народолюбец и будител - Антон Страшимиров (български писател, драматург, публицист и политик):

«КЛАХА НАРОДА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ»!...

... Констатация, чиято НЕ_ЩАДЯЩА ДОСТОВЕРНОСТ, Антон Страшимиров декларативно_реферира пред Нас – Следовниците на жертвите на българската роял_фашистка власт при потушаването на Септемврийското въстание 1923_1925 година, с факта: «УБИХА И БРАТ МИ - Тодор Страшимиров …»

(* Тодор Страшимиров. Заради участие в освиркването на Фердинанд I-ви, през 1907 е изключен от Университета. … Завършва право в Швейцария. … 1923 е избран за народен представител. … От трибуната на Народното събрание
разобличава репресиите на режим спрямо опозицията и интелигенцията. … На 17 февруари 1925 година, на улица „Сердика“ в София, около 19.30 часа е застрелян в тила)?!...

- 4 - «Българино -о,-о,-о»???... «… Для того, чтобы победить фашизм, нужна, как утверждал Георгий Димитров, «массовая работа, массовая борьба, массовое сопротивление, единый фронт»

(Из «Белый снег, чёрная свастика. Почему Украину сковал фашизм?»; 24.01.2017 |
http://novorus.info/news/analytics/49797-belyy-sneg-chernaya-svastika-po...).

*** Ремарка: «…В името на успешното участие на Първа Българска армия във военните действия срещу Германската, хитлерофашистка армия, във Втората Световна война) «… на 14 март 1945 година държавното и военно ръководство на СССР доставят 344 самолета, 65 танка T-34, 410 оръдия, 115 противовъздушни оръдия, 370 минохвъргачки, 370 транспортни средства и около 30 000 бройки оръжия. ... ВСИЧКО БЕЗПЛАТНО ??? »

(*Виж: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D1%8... ) ???

… А не, КОЛАБОРАЦИЯ (англ. — Collaboration) на героите на Това БЪЛГАРСКО БЕЗВРЕМИЕ, с интересите на НОВАТА АРИЙСКА НАЦИЯ – Фашингтонската, за Планетарно господство. Интереси, мнипулативно_тролещо, бранд_клиширано - пакетирани, етикетирани, тиражирани и фаворизирани като "ЕВРО_АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ"?!...

... ЦЕННОСТИ ЛИ?... Ха-ха-ха (хич не ми е смешно), НИЩО добро НЕ донесли и НЕ носещи АЛАБАЛИЗМИ, както за българския държавен - териториален, стопанско _ икономически, финансов, пазарен, социално _ демографски, военно_политически и пр. СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ, така също и за Националния, Регионалния и
Световен, стопанско_финансов, социално _ икономически, научно_образователен, културно_естетически и морално _ ценностен – ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, в условията на национален, регионален и … СВЕТОВЕН МИР ???

- 5 -«Българино -о,-о,-о» ???

… Въз основа на индивидуалното, на груповото, на «цеховото», на селищното, на партийното и пр. адекватно отразяване на действителността, осмисляне на фактитеи съставяне на обединяваща (най-отдалечено казано) СОЦИАЛНО _ ИНСЕКТтицидна (социално анти_паразитна), деятеляно _ целепоставена, морално _ естетическа, идейно_политическа, законодателно _ нормативна и социално _ икономическа ЦЕННОСТНА система – «ВПОЛЗУ, БОЛГАРСКОМУ РОДУ».

Както за ЩАСТЛИВАТА, ЦЕННОСТНА ХАРМОНИЯ на НЕГОВИЯ (на Народа), наНашия, на Твоя ДУХОВЕН ПРОГРЕС, чрез: Центростремителното обединяване околоморално _ етични, идейно _ патриотични, социално_съпричастни, ценности, правилаи норми - като БАЗА за пстъпателното развитие на етносамобитната култура,изкуство, образование и селищна, национална, регионална, и по-широка взаимно проникваща, полезна комуникация ???

… Така също и за научнотопрогнозиране и все по-пълно реално задоволяване на материално _ битовите,
социално _ осигурителните, квалификационно _ професионалните и прочие научно обосновани, материални потребности на индивида, на семейството, на селището, на етноса, на нацията, на ... ДЪРЖАВАТА на милионите обикновени, просто_смъртни хора – «НЕЙНИЯ НАРОД В НЕГОВАТА ДЪРЖАВА» (В ЖИВИЯ ЖИВОТ) - ТУК, СЕГА И ЗА В
БЪДЕЩЕ» !!!

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"