Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

Кратки новини

Дума

5. Декември 2017 , брой: 238   375   0Неизвестни блокираха украинска телевизия
Централата на украинския ТВ канал NewsOne беше блокирана от неизвестни мъже във военни униформи и с качулки. Групата е заявила, че това се прави, защото не са съгласни с политиката на медията. Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков и президентът Порошенко призоваха блокадата да бъде вдигната.

Лошото време затвори летището на Москва
Поради лошото време московското летище ДШереметиевоУ отмени 118 полета, други 48 са задържани в изчакване, съобщи ТАСС.
Отменени или задържани са както международни полети, така и обслужващи връзките с редица руски градове. В частност са отменени полети на ДАерофлотУ, холандския авиопревозвач КLM, италианската Alitalia, френската Air France и американската авиокомпания Delta.

И Корсика иска автономия
Националистите от френския о. Корсика поискаха от правителството да започнат преговори за по-голяма автономия, след като спечелиха почти половината от гласовете на първия тур на местния вот в неделя. От правителството отказаха коментар, преди да се проведе и вторият тур на изборите.


Отново без договорка за "Брекзит"

Въпреки че и двете страни се похвалиха със значителен напредък, и след поредния рунд преговори за "Брекзит" договорка не бе постигната. Това означава, че процесът няма да може да бъде задействан на срещата на върха на 15 декември, каквито бяха първоначалните планове.

Португалец избран за ръководител на Еврогрупата
Португалският финансов министър Марио Сентено бе избран за нов ръководител на Еврогрупата. Това стана на заседание на Съвета на финансовите министри на общността. Той победи колегите си от Люксембург, Словакия и Латвия. Належащата задача на Еврогрупата е да предложи наложителните реформи на единния валутен блок.


Защитата на отстранения каталунски лидер Карлес Пучдемон дава импровизирана пресконференция пред съда в Брюксел, където трябваше да се разглежда искане на испанското правителство за неговата екстрадиция. Решението бе отложено за 14 декември.
БГНЕС
 


Френската първа дама Бриджит Макрон, заедно с френски и официални лица, влезе в ролята на кръстница на първото мече-панда, родено във Франция
БГНЕС
 

Руската прокуратура поиска 10 години затвор за бившия министър на икономиката Алексей Улюкаев, обвинен, че е взел подкуп от 2 млн. долара от близък съюзник на президента Владимир Путин
БГНЕС

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"