28 Март 2024четвъртък10:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Германия гони мигранти с пари

Берлин предлага по 3000 евро на неканените гости да си се приберат вкъщи

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 450

Неуспелите кандидати за убежище могат да кандидатстват за финансова помощ в размер до 3000 евро, ако изберат да се върнат доброволно в страните си на произход. Това твърди германският вътрешен министър, потвърждавайки нова правителствена програма, съобщава Дойче пресе агентур.
Семейства, които решат доброволно да се връщат у дома, могат да кандидатстват за стоки и услуги на стойност до 3000 евро, а физическите лица могат да получават стоки и услуги на стойност 1000 евро в родната им страна, съобщава министерството. Берлин добавя, че новите ползи са разширение на съществуваща програма за подкрепа, стартирана през февруари тази година.
Германското правителство се опитва да стимулира доброволното напускане на получили отказ за убежище кандидати, след като през 2015 и 2016 година в Германия пристигнаха близо 1 милион мигранти от страни като Сирия, Афганистан и Ирак.
"Ако сте решили в полза на доброволно напускане до края на февруари, можете да получите не само стартова помощ, но също така и помощ за жилищно настаняване за разходите през първата година във вашата страна на произход", разяснява министърът на вътрешните работи Томас де Майзиер, цитиран и от вестник "Билд".
Приетата през ноември миналата година от Бундестага програма е насочена към граждани на 11 държави без въоръжени конфликти, пристигнали във ФРГ. За целта Берлин задели около 150 млн. евро. Програмата е насочена само към граждани, пристигнали в Германия от държави като Тунис, Мароко, Нигерия, Косово, Сърбия и Албания. През 2016 година 55 000 души доброволно се върнаха по родните си места. Това е увеличение спрямо година по-рано, когато същото са направили около 35 000 души.

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ