16 Април 2024вторник15:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На свинче звънче

/ брой: 239

автор:Ина Михайлова

visibility 3033

Те си го избраха, те ще му сърбат попарата.
Погледнато отстрани, така изглеждат нещата драматургично около сценката "приватизационни сделки - промени в Конституцията - Корнелия Нинова лъже!" Несведущи по темата няма. С вчерашна дата лидерът на БСП извади документи, с които показа, че някой, меко казано, бърка. Говори неистини, поднася гледни точки, прави инсинуации и крещи: "Корнелия лъже!"
Така ли е? Само съдебната система може да направи заключения в областта, за която става дума. Всичко останало е постановка и пример за много, ама много добро обслужване на властта.
Това обслужване започва по-отдалеч. Десислава Атанасова от ГЕРБ пише на Сотир Цацаров за "Техноимпекс" и той й отговаря. Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ мотивира инициативата на своята партия за конституционни промени, свързани с отпадането на давността за разследване на приватизационните дела, а от думите му става ясно, че искането е подплатено с информация от прокуратурата. Когато опозицията обаче настоява за изслушване на Сотир Цацаров например, Кирилов е категоричен, че правилникът не позволява на депутатите да искат справки от главния прокурор. Не позволява за едни. За други...
Кълбото вече се търкаля и не е ясно къде ще спре. Главният прокурор Сотир Цацаров грижливо и този път обслужи властимащите, които си го избраха. Дали ще го оставят сам да се мотае в кълчищата или ще го накиснат още?
Трябва да сме пълни баламурници, ако смятаме, че прокуратурата, първо, е проверила всички приватизационни сделки, както твърди шефът на правната комисия. И, второ, че не разполага с данни за прекратени по давност производства за престъпления, свързани с приватизацията. Не сме будали да се връзваме, че идеята на ГЕРБ за приватизационните промени в Конституцията е продиктувана от неистово желание за тържество на справедливостта. Глупости! И тъй като е ясно, че в постановката ще се вадят папки по предназначение, на всички им светва лампичката, че главичкането с конституционните промени и приватизацията е гоооолям балон. Той ще гърми по адрес на определени хора и сделки. Прошнурованите папки ще бъдат отваряни от подчинените на Цацаров при нужда и по предназначение.
Какво ще правят ГЕРБ и Сотир Цацаров? Как ще отговорят на твърденията на Корнелия Нинова? С нова порция "справки" и ще философстват. Какво ли предстои да чуем? Вече сме свикнали - като започне проверка, Цацаров вее байряка и Борисов надува перките. Като историята завърши с нищо - мълчание или нов удар в друга посока.
Какво ще кажат от прокуратурата за сделките, за които попита Нинова? Дали за тях да не напише писмо Десислава Атанасова? Смее ли! Лесно е да сложиш на свинче звънче, трудно е да го научиш как да не дрънчи с него, когато се въргаля в калта с другите прасчовци.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 174

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 159

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 174

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ