Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

"Гангстери от Ню Йорк" избраха българска група

Дума

7. Декември 2017 , брой: 240   275   0"Гангстери от Ню Йорк", както наричат групата "Fun Lovin Criminals", избраха коя българска банда да подгрява концерта им на 17 декември от 23 ч. в зала "Универсиада". Пионерите на рока се спряха на една от най-актуалните рок формации у нас - "Der Hunds". Създадена е през пролетта на 2003 г. от Боби Косатката, който и до момента е неин вокал. След известни промени днес групата забива в състав: китари - Мартин Евстатиев и Деян Петков, а зад барабаните е Иво Пифа. Всички музиканти имат сериозен бекграунд с други формации.
През годините "Der Hunds" получава признание не само от родната публика, но завладява и международната сцена: на 16 май 2011 г. бандата печели първо място в конкуренция с 312 български и чужди формации в конкурса за непопулярна група на "Elevation Festival".
От 2011 г. музикантите от "Der Hunds" участват в ежегодния фестивал "Цвете за Гошо", посветен на известния рок изпълнител Георги Минчев. Групата не пропуска и редица други мащабни събития у нас като "Spirit of Burgas" и "Sofia Rocks". През 2013 г. е избрана от слушателите на радио Z-Rock да участва в конкурс "Зелената песен на България" и записва "Дива птица", с която печели наградата за текст.
Билети за концерта на "Fun Lovin Criminals" и "Der Hunds" на 17 декември се продават в мрежата на Еventim.bg и партньорските вериги.

Музикантите от "Der Hunds"

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"