Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Максим Ешкенази дирижира два концерта с музиката на Джон Уилямс

Дума

7. Декември 2017 , брой: 240   299   0
Снимка


Поради големия интерес към концерта с музика на Джон Уилямс, който е днес, 7 декември, "Фортисимо фамилия" обявява още една дата - на 8 декември отново в зала "България". След великолепно начало с "Лешникотрошачката" на Чайковски пред пълна зала "България" и над 100 правостоящи деца и родители, семейният фестивал за класическа музика и Софийската филхармония вече са готови за космическо-приключенска сага с музиката на известния съвременен композитор Джон Уилямс. Той е сред най-известните, награждавани и успешни автори на нашето време с над 40 номинации и 5 награди "Оскар".
Едва ли има дете или пораснал любител на виртуозната филмова музика, които да не искат да чуят на живо - при това в изпълнение на цял симфоничен оркестър, култовите теми от филмите, с които расте поколение след поколение - "Междузвездни войни", "Индиана Джоунс", "Хари Потър", "Джурасик парк", "Сам вкъщи", "Супермен" и "Извънземното".
Диригент на двата концерта ще бъде Максим Ешкенази. Маестрото работи с "Фортисимо фамилия" пета поредна година: мини-епоха, в която над 200 концерта успяха да срещнат над 70 000 деца и родители с магията на класическата музика. След празничните семейни концерти с музиката на Уилямс, "Фортисимо фамилия" продължава през 2018 г. с пет концерта в зала "България".
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"