Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Култура

Коледен салон в дома на Борис Христов

Изложба, книжовна премиера, концерти, аудио- и видеозаписи са включени в програмата на празниците до края на месеца

Дума

7. Декември 2017 , брой: 240   401   0Коледните празници в музея "Борис Христов" събират в пространствата на дома на великия оперен артист, педагог и дарител в София разнообразни художествени събития, свързани с романтичното минало, с настоящето и със светлите надежди за бъдещето, информира неговата директорка Елена Драгостинова.
Изложба на Стефан Прокопиев "Жената и аз" може да се види до 16 декември. На 8 декември от 18.30 ч. фондация "13 безсмъртни българи" представя събитието "Човекът не е даденост, а достижимост!", посветено на Хартата за правата на човека, входът е с покани.
Концерт на трио Стоян Мартинов - пиано, София Мартинова - флейта, Илияна Генева - сопран, под наслов "Звездна нощ", е в програмата на 11 декември от 18.30 ч. Билетите са по 5 лева. На 12 декември от 18.30 ч. в рубриката "Звуковият музей" може да се чуе аудиозапис на български и руски църковни песнопения в изпълнение на Борис Христов и хора на катедралния храм "Св. Александър Невски" под диригентството на Ангел Константинов. Билети 2 лева. "Музика антика" - София, ще поднесе на 13 декември от 18.30 ч. "Английски ренесанс в музика и стихове". Билети 5 лева.
Представяне на книгата на Райнер Мария Рилке "Дуински елегии" на изд. "Изток-Запад" в превод на Пламен Хаджийски, ще се състои на 14 декември от 18.30 ч., входът е с покани. Участниците в майсторския клас на Роберта Мателли и проф. Милена Моллова ще изнесат концерт на 15 декември от 19.30 ч. Билети 5 лева.
Операта "Евгений Онегин" от Чайковски, постановка на Метрополитен опера, с участието на Дмитрий Хворостовски, Рене Флеминг, Елена Заремба, Рамон Варгас, хор и оркестър на Метрополитен опера под диригентството на Валерий Гергиев ще бъде излъчена в програмата "Оперни филмови вечери" на 18 декември от 18 ч. Билети 2 лева.
"Да живее операта!" е насловът на концерта на млади изпълнители от България, Швейцария, Великобритания, Турция, Македония, Китай, участници в Международния семинар под ръководството на Петър Данаилов - България, проф. Франческа Педачи - Болоня, Италия, и проф. Генко Гешев - Питсбърг, САЩ, на 20 декември от 19 ч. Вход с покани.
Таня Угринова - мецосопран, Христина Лазарова - мецосопран, Йордан Рибаров - китара, ще изпълнят концерта "Два гласа и една китара" на 29 декември от 18.30 ч. В програмата - творби от Доуланд, Пърсел, Гранадос, Тарега, Алфонсо и др. Билети 5 лева.

Снимка Музей "Борис Христов"

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"