19 Април 2024петък19:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Жалба

Писмо до умрелия

/ брой: 240

visibility 52

Молим за вашето съдействие, тъй като сме пенсионери на преклонна възраст, бивши държавни служители. Притежаваме наследствена земя от 8 дка в землището на Садово и 1 дка в с. Кочево, община Садово. Брутално ощетени, манипулирани и ограбени сме от 9-членен екип на община Садово. Тези имоти са отчуждени за държавна нужда, но до днес не сме получили нито един лев обезщетение.
Община Садово е намерила съучастници в лицето на двама-трима сънаследници на наследодателя ни Петър Костадинов Цветилов, по майчина линия. Не сме били уведомени за отчуждаването на имота, тъй като писмо е било изпратено до Петър Цветилов, починал преди 50 години. По вина на община Садово, след като не сме били уведомени по съответния надлежен ред, сме пропуснали срока за обжалване на оценката. Налице е корупционна схема за обогатяване на държавни служители. Върховният административен съд не обърна внимание, въпреки представените неопровержими доказателства.
В съда сме искали поименно да бъдат призовани като страни по делото съучастниците на община Садово за изясняване на целия случай. Има служители на общината, които са знаели за случая, но умишлено не са предприели никакви действия за прекратяването на замисъла. Или е налице измама с цел имотно облагодетелстване.
Ние сме на ваше разположение да ви представим всички документи. Искаме община Садово да посочи кое длъжностно лице от 9-членния екип е изпратило писмото за отчуждаване на починалия наследодател Петър Цветилов. За нас е тайно стартирал проектът за жп линията Пловдив-Свиленград до Истанбул. Проектът е реализиран и разделя имота ни на две части. Имотът ни е най-скъпият, тъй като граничи със стопанския двор. За другия ни наследствен, втори имот в Садово, от същия наследодател е учредена сервитурна зона от около 5 дка за далекопровод. По този начин сме ощетени, тъй като имотът става непродаваем, тъй като имаше кандидати, но отказаха да го закупят.
В съдебно заседание юрисконсултът на общината и вещото лице заблудиха съда, че е нямало далекопроводи и ограничение на ползването, което беше оспорено от наша страна. Отново не бяхме уведомени за определеното обезщетение, което е в минимален размер. Не знаехме за това обезщетение и не ни допуснаха адвокатска защита.

С. Кардашимова,
Г. Кардашимов
,
Асеновград

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ