26 Април 2024петък21:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искам думата

Когато фактите говорят...

Социална партия ли е БСП?

/ брой: 240

visibility 70

Последните 12 години опонентите на БСП говорят в публичното пространство, че БСП не е социална партия. В този период тя беше два пъти във властта - през 2005-2009 г. и 2013-2014 г. Първите 4 години нямаше никакво повишение на стоките от първа необходимост, горивата и услугите. Ръстът на икономиката нарасна до близо 6%. Това даде възможност на Тройната коалиция за това време да повиши заплатите с 50% и пенсиите с 84%. Коледните добавки за всички пенсионери за четири години бяха 315 лв. Такова нарастване на заплати, пенсии и коледни добавки едва ли ще се повтори следващите 20-30 години. Опоненти от ГЕРБ взеха властта през 2009 г. с голямото обещание да построят 300 км магистрали за 4 години (4 милиона за километър). Първо, построиха около 130 км магистрали. Второ, магистрала "Люлин", която е около 20 км, струва 388 млн. лв. Трето, цените на стоките от първа необходимост, услугите и горивата се повишиха за 4 години с 45-50%. Това доведе до най-голямо обедняване на 60-65% от българския народ, без никакви компенсации на заплати, пенсии и помощи. Това, което беше дадено от БСП и останалите членове на Тройната коалиция в социалната сфера, беше отнето от ГЕРБ с повишаване цените на стоки, услуги и горива с 45-50%. Второто и третото правителство на Б.Б. увеличаваха минималната заплата и минималните пенсии на парче. Увеличават заплатите в някои сектори, но не искат да увеличат всички заплати и пенсии, както направи Тройната коалиция 2005-2009 г., въпреки че има ръст на икономиката 4%. Имам съмнения, че по този начин на социален подбор лесно се купуват гласове. На 2.11.2017 г. БСП подкрепи националния митинг на пенсионерите за преизчисляване на всички пенсии по осигурителния доход от предходната година. Социалистите имат и други инициативи, свързани със социалната политика - за тях тя е приоритет.

Иван СТЕФАНОВ,

София



Снимка Емилия Костадинова

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ