19 Април 2024петък22:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Управляващите скриха Горанов от въпрос на БСП

Недопустимо е да се извършват селектирани проверки на адвокати, съдии и счетоводители, заяви Крум Зарков

/ брой: 240

автор:Юлия Кулинска

visibility 65

Мнозинството в НС скри вчера финансовия министър Владислав Горанов от питане на БСП дали има натиск от НАП върху съдии, адвокати и счетоводители. За изслушването настоя Крум Зарков. От парламентарната трибуна той припомни декларация на социалистите от петък, в която те анонсираха, че тази седмица ще настояват в дневния ред на НС да влезе изслушване на Горанов по повод изтеклия доклад от изпълнителния директор на НАП. Припомняме, че депутатът от "БСП за България" Николай Тишев обяви, че на 11 август шефът на бургаската дирекция "Контрол" на НАП изпраща доклад до изпълнителния директор на агенцията Галя Димитрова, в който изразява недоволство и несъгласие със съдебните актове, с които съдът отменя административни мерки, наложени от данъчните служители. НАП в Бургас предлага на централното управление да се извърши селекция на счетоводните фирми и адвокатски дружества, за които имат информация, че правно обслужват заинтересованите лица, на които са издадени принудителни административни мерки "запечатване на обект", а така също и на съдии от Бургаския административен съд и членовете на техните семейства, и се прилага справка за всички дела, загубени от приходната агенция в Бургас в административния съд. Самото изготвяне на такъв доклад от държавен служител или, казано иначе, предложението на НАП Бургас за "селекция" и "наказване" на неудобни адвокати, счетоводители и съдии е одобрено от централата в София и е започнало изпълнение.
От 11 август до 31 октомври на териториалните дирекции на приходната агенция в цялата страна са възложени 39 проверки и ревизии на физически лица с професия адвокат, съдия или счетоводител, от които 25 са на територията на НАП в Бургас, цитираха от БСП отговор на тяхно запитване.
Зарков подчерта, че има остри реакции от Висшия адвокатски съвет, Асоциацията на административните съдии, Съюза на съдиите и др., но все още няма реакция на министерството, под чийто политически контрол е НАП. "Смятаме за недопустим подобен метод за селектирана проверка. Всеки има право да е недоволен от едно или друго решение на съда, но има начини, по които те да се оспорват на по-голяма инстанция", напомни Зарков. Според него подобни избирателни ревизии будят съмнения в обективността им. "Точно както се предлага кой да бъде проверен, може да се прибави и как да бъде проверен. Резултатите от проверката не бива да бъдат предварително задавани. А НАП, както всички други институции, трябва да се използва за прилагане на закона и провеждане на държавната политика, а не за средство на репресия към инакомислещите и тези, които упражняват свободни професии", обоснова се Зарков.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ