Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Некомпетентност

Дума

7. Декември 2017 , брой: 240   660   0Уморително и умопомрачително е от сутрин до вечер всеки ден да ни заливат примери на управленска немарливост и некомпетентност. По-лошото е, че от всички издънки на управляващите страда обикновеният български гражданин, който очаквано все повече губи доверие в институциите. Сами по себе си държавните структури, че даже и техните началници, не са виновни за безпросветността и слабостите си - вината е в тези, които ги избират и назначават.
Шефът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков направо размаза службите за способностите им да четат и спазват закона. Пред депутатите той разказа за много нарушения и "пренебрежения към закона" в исканията за разрешаване на използване на СРС. "Исканията са невежи и нямат реквизити. Някои не са научили за кои престъпления могат да поискат и използват СРС, и не се обръщат към компетентния съд", смъмри ги Рашков.
Клонящите към нула искания за подслушване по подозрения за корупция пък повдигат въпроса за какво изобщо ни е нов специализиран антикорупционен орган... Има ли изобщо някой, на когото му се занимава с подобни проверки, почти попита Рашков.
Някои наблюдатели останаха изненадани от внезапния напън на ГЕРБ и компания изслушването на шефа на Бюрото за контрол на СРС да бъде публично. А това просто бе хитър ход, който да попречи на Рашков да назове имената на подслушваните политици. С провиквания в зала дори му бе напомнено да не си отваря много-много устата. За да е съвсем ясна картинката, ГЕРБ му напомниха, че догодина предстои избор за нов мандат на Бюрото. Думам ти дъще, сещай се снахо...
Невежите искания за СРС са само капка в океана. Тази седмица министърът на вътрешните работи Валентин Радев чистосърдечно се изцепи пред медиите и призна, че служителите му са некомпетентни. Във връзка с проверките на болниците той призова медиците да помагат на униформените, защото нищо не разбирали от медицинската терминология. Значи ли това, че в "Икономическа полиция" никой не разбира от темата? Къде отиде професионализмът в разследващите структури?
Казват, че когато е прост народът, държавата е слаба. Същото важи и за институциите. За съжаление управляващата върхушка съвсем се е самозабравила и дори няма елементарно притеснение да признае некомпетентността си. А иначе се сърдим, когато ни нарекат лош материал, дебили, или ни смъмрят, че не ставаме за чеп за зеле... Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Докато търпим, меко казано, да ни правят на маймуни и да си разиграват коня както им се харесва, ГЕРБ ще си щракат с пръсти, ще си уреждат животеца и дружките, и песни ще си пеят. А ние ще се чудим кое е по-лошо - че ни подслушват, че ни лъжат, че ни ограбват, или че ни обричат на мизерия и безпросветност... А отдалече ще ни се смеят и ще взимат пример от нас - какво да не правят в собствените си държави.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"