Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Април 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

На първа страница

Палитра

Анатолий Станкулов празнува с изложба

ДУМА представя емблематичната експозиция на известния художник и карикатурист под наслов "22 пейзажа от България, която обичаме"

Альона Нейкова

8. Декември 2017 , брой: 241   874   0
Снимка


Известният художник и карикатурист на ДУМА Анатолий Станкулов ще отбележи 61-вия си рожден ден с живописна изложба. Майсторът на четката вече над две десетилетия традиционно представя свои тематични творби на публиката около празничния 9 декември. Но за първи път ще подреди именно на "Позитано" 20 някои от най-знаковите си картини, създадени през последната година. Ценители, почитатели, народни представители, общински съветници, политици и приятели ще се съберат за двойния празник на 11 декември от 18 ч. в Националния клуб на БСП. За талантливия автор ще говори известният експерт, естет, познавач и събрат по четка и палитра Иван Токаджиев.
Емблематичната експозиция на Анатолий Станкулов под наслов "22 пейзажа от България, която обичаме" е под патронажа на ДУМА. Идеята на твореца и екипа на вестника е мястото да се превърне и в културно духовно средище, където и други съвременни български художници да показват произведенията си, а вратите да бъдат широко отворени за публиката.
На празничната изложба ще може да се видят картини, представящи не само различни сезони и красотата на някои (не)познати кътчета на страната ни. Живописната експозицията ще разкрие онези безспорни качества и колоритни възможности на автора, които всяка друга форма в изобразителното изкуство малко или много сковава.
Вдъхновението на Анатолий Станкулов обаче не се ограничава с пейзажите, а ще се опита да побере част от немирния му дух в следващата изложба. Експозицията "Надбягване с птиците. 111 живописни рисунки" ще бъде открита на 19 декември в зала "България".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"