Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Лавица

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   157   0"ПРИКАЗКИТЕ НА ГОСПОДИН КАБОДА" от Елена Алексиева издава "Факел експрес". Един възрастен и едно дете тръгват по пътя на самотата си и нуждата от обич, за да изградят едно от онези приятелства, които оставят следа завинаги и превръщат човека в по-силно и по-сложно същество. Техният малък и фантастичен свят е предвестник на другия, големия, където нищо не е спестено и където страшното не е непременно толкова страшно, а на мястото на изчезващото идва нова надежда и ново порастване. За господин Кабода, който живее в пещера, отглежда домати в саксии, работи като професионален мислител и невинаги е самият себе си, това приключение е не по-малко важно, отколкото за детето, изгубило своята майка.

"АЛХИМИКЪТ" от Паулу Коелю издава "Обсидиан" по случай 20 години от публикуването на книгата у нас. Новата визия е дело на Дима Дамянова. Смайваща със своята неподправена простота и окриляваща мъдрост, тази история разказва за пастира Сантяго, който тръгва от родната си Испания към египетската пустиня, за да търси съкровище, заровено до пирамидите. По пътя си той среща гадателка, крадец, мъж, който се представя като Царя на Салим, кервани и воини, Фатима - момичето от оазиса сред пясъците, и един алхимик. Те упътват Сантяго накъде да върви, но никой не знае какво е съкровището. За да го открие, той трябва да се научи да разчита поличбите и да се вслушва в сърцето си.

"НА РЪБА НА СВЕТА" от Томас Пинчън издава "Колибри" в превод на Владимир Полеганов. Годината е 2001-ва, градът - Ню Йорк, а покоят след спукването на дотком балона е затишие пред буря. Животът на Максин Тарноу - експерт, проверител на измами с отнет лиценз, и собственичка на малка фирма на име "Проследи и залови" - следва обичайния цикъл: деца, съпруг (който не е съвсем бивш), приятелки, работа. До момента, в който стар познайник, независим режисьор на име Редж, не я въвлича в лабиринта, изграден от необяснимите и стряскащи посоки, в които текат паричните потоци на един от най-големите дотком милиардери, Гейбриъл Айс.

"НАВИК ДА УБИВАШ" от Лев Пучков издава "Хермес". След жестоката смърт на наемната убийца Ли бившият боец и настоящ дресьор на кучета Сергей Рудин се впуска в спасяването на благодетеля си. Мощна престъпна групировка подозира Рудин и Толхалев в кражбата на солидна сума пари, които всъщност са били отмъкнати от Ли. В събитията се включва и изпратеният от общността на крадците в Москва нов бос на престъпния свят в Белогорск, който трябва да открие кой е ликвидирал предшественика му. В един момент обаче плановете на всички са осуетени от неочакваната поява на съпруга на Ли. Той държи както парите, така и нейния архив за поръчкови убийства.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"