Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Психология

Най-личният роман на Джон Грийн вече и на български

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   201   0
Снимка


    Обичаният автор на бестселъри като "Къде си, Аляска" и "Вината в нашите звезди" споделя, че дългоочакваният му седми роман е "най-личният досега в смисъла на това, че не се ограничава само до миналото". В "Костенурки до безкрая" (издава "Егмонт") читателят среща 16-годишната Аза, която прекарва всеки ден в борба с обсесивно-компулсивно психическо разстройство, също като Грийн. Авторът признава, че има подобен проблем от детството си и дълго време не е намирал сили да говори за това публично. Споделя и че част от причината да предаде посланието си под формата на художествен текст е именно желанието му да намери начин на изразяване, който да му позволи да погледне на проблема като страничен наблюдател.
    Целта на най-новия роман на Джон Грийн "Костенурки до безкрая" е да покаже, че повечето хора, страдащи от хронични психически разстройства, имат дълъг и пълноценен живот въпреки това и тези състояния не са нещо, от което трябва да се срамуваме, а напротив - трябва да говорим открито за тях като общество.
Сюжетът: Аза никога не би се вглъбила в тайните на избягалия милиардер Ръсел Пикет, но щом биват намесени награда от сто хиляди долара и безстрашната й най-добра приятелка Дейзи, жаждата за разкрития на Аза се пробужда. Двете заедно поемат към дългия път и широките граници, които ги делят от сина на Ръсел Пикет - Дейвис. Аза се старае. Старае се да бъде добра дъщеря, добра приятелка, добра ученичка и може би дори добър детектив, докато междувременно живее в постоянно стесняващата се спирала на собствените си мисли.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"