Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Неделник

Книги

Проза

Паула Хоукинс се завръща с психологически трилър

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   159   0
Снимка


Две години след като хитовият роман "Момичето от влака" завладя публиката по света с над 18 милиона продадени книги, Паула Хоукинс се завръща с нов психологически трилър. "Разказано на водата" от издателство "Ентусиаст" достига до българските читатели само няколко месеца след световната си премиера. Още с излизането си през май т.г. книгата оглави престижната класация за най-продавани заглавия на вестник "Ню Йорк таймс" и остана на върха в продължение на седмици.
Поради успеха на филмовата адаптация по "Момичето от влака", която спечели 173 милиона долара и номинацията за най-добра главна женска роля на Емили Блънт от Британската филмова академия, компанията "Дриймуъркс пикчърс" вече е купила правата за екранизация и на "Разказано на водата". Лентата ще бъде продуцирана от Марк Плат - продуцента на "Ла ла ленд", и от самата Паула Хоукинс, която ще бъде и сценарист.
Действието на романа се развива в малко британско градче, в което досегашното измамно спокойствие отстъпва пред страха, а дълбоко заровени тайни започват да излизат наяве. Тялото на самотна майка е открито на дъното на езеро в провинциално английско градче. Заключението на полицията е самоубийство. По-рано през лятото същата участ е сполетяла и младо момиче. Това не са първите жени, които намират смъртта си в тъмните студени води.
Едно петнайсетгодишно момиче остава без родители и без приятели. Единственият му близък човек е сестрата на майка му. Тя е принудена да се върне на място, от което отчаяно се е опитвала да избяга. Скована е от страх - от отдавна погребаните спомени, от Мил Хаус, от осъзнаването, че сестра й никога не би скочила по собствено желание. И най-вече от мястото, наречено "Езерото на удавниците".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"