Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Изложба

Мила Милчева отваря "Прозорец към душите"

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   292   0
Снимка


Експозицията "Прозорец към душите" на Мила Милчева бе открита вчера в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора".
"Изкуството ме води в света на красотата и хармонията - там, където царува доброто. В творбите си се ръководя от чистата линия, здравата форма и греещите багри. Чрез картините си предавам моя свят и на хората. Такова е посланието ми за Любовта," споделя авторката.
Публиката ще види портрети, които отиват отвъд представата за класическите образци, а от друга страна, са показани и малки картинки - илюстрации към "Книжката на бухала", плод на дългогодишното сътрудничество между художничката и известния славист и българист проф. д-р Томас Бътлър от Харвард, по чиито кратки стихчета на английски са изобразени своеобразните портрети на героите.
Мила Милчева (1934-2014) е родена в Кюстендил. Завършила е Художествената академия в София, след което печели конкурси за украса на големи архитектурни обекти. Отличена е с годишна награда на Съюза на архитектите в България. Многостранният й талант се изявява в областта на живописта и особено на портрета.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"