Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Пегас

Опера

Александрина Пендачанска отново на софийска сцена

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   490   0
Снимка

Александрина Пендачанска

Световноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее отново на сцената на Софийската опера и балет. На 8 и 10 декември тя ще бъде Флория Тоска в операта на Джакомо Пучини "Тоска". Ще й партнира прочутият тенор Камен Чанев, който ще влезе в ролята на Марио Каварадоси.
Широкият гласов диапазон на Александрина Пендачанска я води към репертоар, който включва повече от 60 роли - от ранна музика (Попея, Агрипина) до XX век (Саломе, Хризотемида), от белкантото и Верди (Семирамида, Ермионе, Алаида, Елизабета, Луиза Милер, Еболи) до Бетовен (Фиделио), Бизе (Кармен) и Вагнер (Кундри).
През последните сезони Александрина Пендачанска се изявява в Берлинската държавна опера, Брюкселската опера "Ла Моне", Виенската държавна опера, в Хамбург, Токио, на откриването на ремонтирания "Болшой театър" в Москва с "Руслан и Людмила" на Глинка.
"Тоска" е отново в репертоара, покорил публиката на Япония на петото турне на Софийската опера в страната на изгряващото слънце през есента на 2012 г. Постановката получи висока оценка от японската публика и музикалната критика.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"