Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Август 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Путин: Никъде няма колективна отговорност

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   185   0Президентът на Русия Владимир Путин заяви в Нижни Новгород, че страната сама е дала повод на Международния олимпийски комитет (МОК) да отстрани спортистите й от Зимната олимпиада в Пьонгчан, но това решение не е било напълно честно. "На първо място трябва да кажа в прав текст, че отчасти сами сме си виновни, защото дадохме повод за такива действия. На второ място обаче, смятам, че другите се възползваха не съвсем честно от положението, в което изпаднахме", заяви Путин. Според него изключването на всички руски атлети "не е феър плей", защото е бил приложен принципът на колективната отговорност.
"Нито една правна система в света не предвижда колективна отговорност", каза Путин. Според него голяма част от обвиненията са неоснователни, затова той смята, че руските атлети трябва да участват в Пьонгчан, дори и под неутрален флаг, защото те са се готвили през целия си живот за олимпийските стартове.
Президентът на МОК Томас Бах обяви, че е бил уверен, че чистите руски спортисти няма да бойкотират предстоящите зимни Игри.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"