Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Септември 2018 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Спорт

Оставиха щангите за Париж 2024, спряха парите на бокса

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   185   0Щангите останаха в програмата за Олимпиадата в Париж през 2024 г. Изпълкомът на МОК в Лозана не предприе крайни мерки срещу тежката атлетика, след като са останали доволни от предложения план за борба с допинга. Все пак спортът остава под строго наблюдение и ако до юни 2018 г. планът не бъде изпълнен, МОК може да промени решението си и да извади спорта от програмата. Наскоро шефът на МОК Томас Бах и подопечните му намалиха квотите за участие на Олимпийските игри в Токио 2020 заради масовите злоупотреби с допинг от щангистите. Така на Игрите в Япония ще участват 64 тежкоатлети по-малко, отколкото на предишната Олимпиада в Рио 2016, като ще бъде съкратена една мъжка категория.
В Лозана стана ясно, че МОК спира плащанията към Международната федерация по бокс (АИБА) заради скандалите в нея. Както е известно, президентът Чин Куо У първоначално беше временно отстранен от поста си, а впоследствие през ноември подаде оставка след жесток конфликт с членовете на изпълкома. "Има проблеми с управлението, липсва прозрачност във финансирането, изникват въпроси за съдийството и антидопинговия контрол. Искаме да видим какви мерки ще бъдат взети. Докато нещата не се променят в положителна посока, МОК няма да извършва плащания към АИБА", обяви Бах.

Президентът на МОК Томас Бах пие вода, по време на заключителна пресконференция след заседанието на Изпълнителния комитет на организацията, а 5-те олимпийски кръга се отразяват в чашата му

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"