Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Август 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Албум за проф. Атанас Куртев с премиера в РКИЦ

Творби от любими композитори по желание на публиката ще звучат в изпълнение на известния музикант

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   432   0Руският културно-информационен център в София, Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Съюзът на българските композитори, списание "Арт панорама" и клуб "Приятели на РКИЦ" организират представяне на албума на именития пианист, музикален изследовател и педагог Атанас Куртев - "Атанас Куртев - аристократ на клавирните пространства". Концерт-премиерата е на 11 декември от 18 ч. в Мраморната зала на РКИЦ, ул. "Шипка" 34. В изпълнение на известния музикант ще звучат творби от любими композитори по желание на публиката. Входът е свободен.
Албумът "Атанас Куртев - аристократ на клавирните пространства" е адресиран не само към тези, които са свързани с музиката, но и към всички, които обичат изкуството и изящното в живота.
Създавайки артистичния портрет на именития музикант - духовно извисена личност, ние сме се стремили да обозначим и един обобщен образ на творческата индивидуалност, преминаваща с достойнство през жестоките катаклизми на съвремието, която отстоява своята благородна позиция и в нашите, недотам комфортни за изкуството и културата дни, отбелязват организаторите.
"Несъмнено проф. Атанас Куртев е от онези избрани музиканти, които са свръх надарени от природата - с талант, мъдрост, добро сърце, благородство, очарование. В облика му има нещо от Дон Кихот и от ренесансовата личност. Той е енциклопедично образован - неговите майсторски класове и изследвания по изпълнителско изкуство предизвикват жив интерес. Той е и безкрайно щедър - това пролича дори по броя на бисовете, с които възнагради московската публика. Той е истински рицар - на сцената и в живота. Сърцето му излъчва любов. Творчеството на Атанас Куртев пробужда светли мисли и чисти чувства у всички, които имат щастието да общуват с него и да слушат концертите му. Изпълнението му в Москва остави светлина в душите ни", пише проф. Наталия Деева от Московската консерватория "П.И. Чайковски".
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"