24 Април 2024сряда13:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Решението за Ерусалим предизвика безпокойство в целия свят

/ брой: 241

автор:Дума

visibility 448

Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини изрази от името на Европейския съюз "сериозно безпокойство" във връзка с решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, предаде Франс прес.
"Европейският съюз изразява сериозното си безпокойство относно решението на президента на Съединените щати Тръмп за Ерусалим и последиците, което то може да има за перспективите за мир", посочи Могерини в комюнике.
ЕС призовава всички страни в региона към спокойствие и сдържаност, за да се избегне ескалация на напрежението, изтъкна Могерини. По думите й само решение, което отговаря на стремежите на двете страни, е единственото реалистично средство за постигане на мира и сигурността, която заслужават както израелците, така и палестинците.
В телефонен разговор с президента на Палестинската автономия Махмуд Абас Могерини отново изтъкна твърдата позиция на ЕС, според която окончателният статут на Ерусалим като бъдеща столица на Израел и Палестинска държава трябва да бъде уреден чрез преговори, отговарящи на аспирациите на двете страни.
Катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани заяви, че решението на Тръмп представлява смъртна присъда за всички, които се стремят към мир, съобщи Ройтерс.
Ливанският президент Мишел Аун подчерта, че решението на Тръмп е опасно и заплашва доверието към САЩ като посредник на мирния процес в региона. По думите на Аун това решение е върнало с десетилетия назад мирния процес, заплашва регионалната стабилност и вероятно и глобалната стабилност.
Иран заклейми решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел и предупреди, че то ще предизвика нова интифада, предаде Франс прес.
Русия изрази "сериозна загриженост" във връзка с решението на Тръмп да признае официално Ерусалим за столица на Израел и посочи, че то заплашва сигурността в региона. "Москва разглежда решенията, обявени във Вашингтон, със сериозна загриженост", обяви руското външно министерство. Въпросът за статута на Ерусалим трябва да бъде решен в рамките на палестинско-израелския диалог, посочи посланикът на Русия в Израел Александър Шеин в изявление на страницата на посолството във Фейсбук.




В центъра на Хеброн, на Западния бряг на река Йордан, избухнаха сблъсъци между палестинци и израелски войници. Още преди сблъсъците да започнат много хора излязоха по улиците на палестинските гладове, най-вече в Рамала, и гориха американски знамена
БГНЕС

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ