Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Май 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Британският министър на отбраната:

Мъртвият терорист не вреди

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   326   0Британците, които са се били на страната на "Ислямска държава", не трябва никога да бъдат допускани да се върнат на територията на Обединеното кралство. Това заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямс.
"Много просто - гледната ми точка е, че мъртъв терорист не може да причини вреда на Великобритания. Не мисля, че на който и да е терорист, независимо дали британски гражданин или не, трябва да му бъде позволено да се върне в родината си безпрепятствено", каза Уилямс пред "Дейли мейл".
Британският министър на отбраната е готов да издири всички 270 души с британски паспорти, за които се смята, че все още са живи и са отишли да се бият за ИД в Сирия и Ирак. Смята се, че общо над 800 британски граждани са се присъединили към ИД, а над половината от тях са се върнали обратно на британска територия. 130 от 800-те се смятат за мъртви.
"Британската армия се бори в цял свят срещу заплахата, идваща от хора, които искат да унищожат нашите ценности и да донесат кръв и смърт по улиците ни", добавя Уилямс, който не крие, че използва тактики като убийства на британски граждани, които са смятани за терористи, дори с въздушни удари - от дронове.
Разследване на "Дейли мейл" показа, че британските сили в Сирия действат по специален списък, за да откриват присъединили се към ИД британци и да ги елиминират.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"