Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Над 60 фирми на "Доверете се на българското" от днес

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   228   0Над 60 фирми - производители и търговци, предлагащи български стоки от хранително-вкусовата промишленост, козметични, продукти, облекло, трикотаж, обувки, чанти, бижутерия, сувенири и стоки за бита излагат продукцията си на единайстото издание на изложението "Доверете се на българското". 75% от всички участници са представители на малките фирми у нас, съобщиха организаторите от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).
Изложението се открива днес и ще продължи до 22 декември в Изложбена зала ЦУМ. Най-голям е делът на фирмите, предлагащи трикотаж и кожени изделия - 60%, а козметичните компании са най-слабо представени - 10%. Производителите и търговците на храни и напитки, както и на бижутерия и сувенири са съответно по 15 на сто от всички изложители.
От БТПП поясняват, че само по време на изложението ще може да се закупят продукти от малки български фирми, които представят своите изделия само по изложения, а потребителите ще могат да се сдобият с разнообразни български стоки и коледни подаръци.
Ще може да се дегустира сок, оцет и вино с вкус на арония. Посетителите ще научат и за полезните съставки на зеолита и копривата и как да се използват в ежедневието.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"