Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Икономика

Най-търсени през годината били двустайните жилища

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   295   0Най-търсени са двустайните жилища в страната и затова масово се строят такива, а 2017 е годината на двустайните апартаменти. Това каза пред БНР Люба Атанасова, изп. директор на агенция за недвижими имоти, опровергавайки слуха, че през тази година най-купувани са тристайните жилища. Според активно действащите на пазара на имоти има много голяма ниша в бранша - липсата на жилища, които да се продават под 900 евро за квадратен метър, посочи Люба Атанасова и допълни, че в София през последните години няма цени на ново строителство под 1000 евро.
Според някои анализатори цените на имотите скачат едва ли не над 10%, въпреки че, според мен, има повишаване на цените, но немного, каза Атанасова. Лутането и хаосът в пазара на имоти са породени от факта, че няма достатъчно информация и не се изготвя статистика от съответните ведомства. Няма точност, само хипотези, а това създава объркване, каза още тя. Имаме ръст на цените на пазара, но в същото време и икономически ръст. Нормално е едното да върви за ръка с другото, допълни Атанасова.
Според нея инвеститорите вече са изключително прецизни при взаимоотношенията с банките и ако преди строяха най-различни хора без опит, то в момента се разчита на опита и средствата. Атанасова прогнозира, че през следващата година няма да има съществени промени в цените на имотния пазар.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"