Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Манолова ще помага на перничани да получат обезщетения заради липса на парно

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   160   0Ще помогна на перничани да получат обезщетения за дните, в които са били без парно заради авария, която остави града без топло. Това заяви вчера омбудсманът Мая Манолова. По думите й хората могат да претендират за неустойки заради това, че са стояли на студено. Манолова ги призова, ако имат затруднения, да се обърнат към институцията на омбудсмана.
"Трябва да се приспадне дължимата сградна инсталация и обезщетение за парите, които те са похарчили за друг вид отопление. Факт е, че българите са роби на "Топлофикация", които си ходят с едно парно, закачено на крака. Идеята е да стане ясно за какво се плаща и когато има повреди и хората стоят на студено, "Топлофикация" да бъде така добра да им плаща обезщетения за причинените вреди", обясни Манолова.
Тя припомни, че в сряда е спечелила делото във ВАС  срещу "Топлофикация" и подчерта, че дружеството може да бъде осъдено. Омбудсманът допълни, че с промени в ГПК са приети правила, според които монополни дружества, като топлофикациите няма да могат да осъждат граждани неприсъствено. "Ако гражданинът не бъде намерен на посочения адрес, той няма да бъде осъден автоматично. Делото ще бъде прекратено и ще се води исков процес до момента, в който намерят съответното лице", категорична е  Манолова.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"