Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Октомври 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Пак търсят директор на НИМ

Дума

8. Декември 2017 , брой: 241   230   0Нов конкурс за директор на Националния исторически музей за срок от 5 години обяви Министерството на културата. Това е втората такава процедура за последната една година, след като предишната от март се провали.
Сега НИМ се управлява от временно изпълняващ длъжността директор - доц. Бони Петрунова. Тя смени дългогодишния директор на музея Божидар Димитров, който се пенсионира. Димитров беше и един от двамата кандидати в предишния конкурс за шеф на институцията, но оттегли документите си преди препитването от комисията по избора. На него се яви само професорът от Университета по библиотекознание и информационни технологии Вера Бонева, но тя не успя да събере необходимите точки, за да оглави НИМ.
Изискванията към кандидатите в новия конкурс преповтарят тези от провалилата се процедура. Те трябва да имат висше образование и поне степен магистър и да са завършили история с професионално направление "История и археология".  С предимство ще са кандидатите, които имат стаж в музей, управленски опит, владеят чужд език, имат научна степен или академична длъжност, квалификация по мениджмънт и имат компютърни умения. Документи се подават до 4 януари. След преценка дали кандидатите отговарят на условията те ще минат и през събеседване.
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"