25 Април 2024четвъртък20:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Проблеми в "Пирогов" няма, твърдят от ръководството

/ брой: 241

автор:Аида Паникян

visibility 1007

Протестите от началото на седмицата пред "Пирогов" от работещи в болницата са акт на инсинуация и целят да уронят авторитета на болницата. Това заяви вчера следобед на извънреден брифинг зам.-директорът по лечебните дейности проф. Николай Габровски. Той бе категоричен, че твърденията на протестиращите, че заплатите в болницата били намалявани, били лъжа. Напротив, били повишени. Все пак от ръководството признаха, че ДМС-та в "Пирогов" наистина били спрени за месец, но през декември персоналът щял да получи за 2 месеца. Причината била, че фирмите снабдители завеждали дела за блокиране на сметките на болницата, всеки месец се генерирали по 200-300 хил. лв. дълг към фирмите.
По отношение на кадрите проф. Габровски каза, че всеки ден постъпвали десетки молби за напускане, но и десетки молби за постъпване на работа в "Пирогов". На упрека от протестиращите, че няма достатъчно консумативи, от ръководството обясниха, че винаги в края на годината в болницата е доста по-натоварено, тъй като много лечебни заведения около празниците спират работа и пациентите поема "Пирогов".
От брифинга стана ясно, че НЗОК е отпуснала по-голям лимит на "Пирогов".
ДУМА припомня, че вчера за трети пореден ден служители от болницата отново протестираха с настояване за оставката на изпълнителния директор проф. Асен Балтов. 



Ръководството на болницата излезе със своя декларация 
снимка Емилия Костадинова

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ