Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Април 2018 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Проблеми в "Пирогов" няма, твърдят от ръководството

Аида Паникян

8. Декември 2017 , брой: 241   371   0Протестите от началото на седмицата пред "Пирогов" от работещи в болницата са акт на инсинуация и целят да уронят авторитета на болницата. Това заяви вчера следобед на извънреден брифинг зам.-директорът по лечебните дейности проф. Николай Габровски. Той бе категоричен, че твърденията на протестиращите, че заплатите в болницата били намалявани, били лъжа. Напротив, били повишени. Все пак от ръководството признаха, че ДМС-та в "Пирогов" наистина били спрени за месец, но през декември персоналът щял да получи за 2 месеца. Причината била, че фирмите снабдители завеждали дела за блокиране на сметките на болницата, всеки месец се генерирали по 200-300 хил. лв. дълг към фирмите.
По отношение на кадрите проф. Габровски каза, че всеки ден постъпвали десетки молби за напускане, но и десетки молби за постъпване на работа в "Пирогов". На упрека от протестиращите, че няма достатъчно консумативи, от ръководството обясниха, че винаги в края на годината в болницата е доста по-натоварено, тъй като много лечебни заведения около празниците спират работа и пациентите поема "Пирогов".
От брифинга стана ясно, че НЗОК е отпуснала по-голям лимит на "Пирогов".
ДУМА припомня, че вчера за трети пореден ден служители от болницата отново протестираха с настояване за оставката на изпълнителния директор проф. Асен Балтов. 

Ръководството на болницата излезе със своя декларация 
снимка Емилия Костадинова

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"