Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Март 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Медии

БНТ е с нов програмен директор

Павлета Давидова

8. Декември 2017 , брой: 241   232   0
Снимка


Нов програмен директор сяда на овакантения от Сведа Шишманова пост в БНТ. От 4 декември управленската функция пое Надя Костова. Нейната дейност ще обхване програмното развитие на четирите канала на обществената медия - БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят, съобщиха от телевизията. Оттам допълват, че през последните 3 години Костова се е изявявала като независим медиен специалист в областта на мениджмънта на телевизионно съдържание. "Има професионален опит в разработването на концепции за тематични телевизионни канали и пазарното им въвеждане. Консултирала е проекти за документални и игрални филми и международни копродукции", допълват биографията на новата си шефка от БНТ.
От 2005 до 2014 г. Надя Костова е била програмен директор на фалиралата вече ТВ 7. Преди това е била мениджър "Международни програми и програмиране" и главен редактор "Кино и международни програми" и "Документално кино" в Нова телевизия.
ДУМА припомня, че наскоро Севда Шишманова обяви, че напуска. Тя декларира, че е подала заявление за освобождаване още след избора на нов генерален директор. След като Константин Каменаров оглави националната телевизия, предшественичката му Вяра Анкова се прехвърли в конкурентната Нова тв, където отговаря за дирекция "Информация".

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"