29 Март 2024петък00:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дони и Иван Радоев си мерят егото

Премиерата на "Детектив" от Антъни Шафър е днес в сцена-клуб "Максим" на ТБА

/ брой: 242

автор:Дума

visibility 23

Докъде може да стигне играчът и има ли връщане назад? Можеш ли да излезеш от играта без последствия? Това ще стане ясно днес от 19.30 ч. в сцена-клуб "Максим" на Театър "Българска армия" по време на премиерата на "Детектив" от Антъни Шафър. Режисьорка е Надя Асенова, сценография, костюми и мултимедия Кънчо Касабов, музика Добрин Векилов-Дони. Той изпълнява и едната от двете роли в спектакъла, а в другия образ се превъплъщава Иван Радоев. Следващите премиери са на 17 и 19 декември, информира Деница Димитрова от ТБА.
С динамичен диалог, неочаквани обрати и с интелигентното чувство за хумор на Антъни Шафър, "Детектив" е предизвикателство както за публиката, така и за актьорите. Пиесата има зашеметяващ успех. Първоначално тя е била отхвърлена от десетте най-именити продуценти на Уест Енд, но след бляскава премиера в Брайтън (театър "Роял"), много скоро се качва на сцената на "Сент Мартин" и достига рекордните 2359 представления в Лондон, както и 2000 на Бродуей, където печели "Тони" за най-добра пиеса на 1970 г. Две години по-късно по нея се снима филмът "Копой" с Майкъл Kейн и Лорънс Оливие.
"Детектив" е криминале. Игра за двама мъже, които искат да премерят силите си, характерите си, егото си. Състезание, което на моменти минава всякакви граници и се превръща в игра на живот и смърт. В духа на доброто криминале, нито едно действие не е окончателно и никой не може да отгатне следващия ход на играчите.
"Любов и отмъщение - типично италианско. Моят персонаж - Майло Тиндъл, е от италиански произход и до голяма степен тези думи го определят. Майло влиза в тази игра с чисто сърце, но дали ще излезе по същия начин? Двама мъже играят, да го наречем най-общо мач със завиден спортен хъс. Ще останете изненадани от тяхната изобретателност и вярвам, ще се забавлявате, както се забавлявахме и ние, докато работихме по спектакъла, а и сега, когато продължаваме да го развиваме. И да, не става дума само за жени...", споделя Иван Радоев.
"Сигурно много хора с изненада ще установят името ми в афиша на пиесата "Детектив". Аз бях не по-малко изненадан от вас, от поканата на режисьора Надя Асенова и най-вече от това, че се чух да казвам "да" на предложението. Театърът е моето изкушение. Вече 25 години играем "Секс, наркотици, рокендрол" с Ивайло Христов, което е най-добрата школа, за която мога да се сетя. С него направихме и други представления, той режисира моя пиеса, а после двамата заедно написахме такава. От много години съм композитор на Театър "Българска армия", който чувствам като втори дом. Все пак ролите дотук не са със значимостта на предстоящата. Приех, защото се изкуших, защото повярвах в преценката на режисьора и в партньорството на дългогодишния ми приятел Иван Радоев, а и защото изпитвам себе си в този уникален текст на Антъни Шафър", казва Дони.


Снимка Иван Дончев

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ