25 Април 2024четвъртък04:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Официално "Брекзит" ще струва 40 млрд. евро

/ брой: 242

автор:Дума

visibility 359

Британското правителство очаква да плати на Европейския съюз между 35 и 39 млрд. паунда (40-45 млрд. евро) за уреждане на финансовите му задължения пред общността, съобщи прессекретарят на министър-председателката Тереза Мей, предаде агенция Ройтерс.
„Очакваме таванът да е между 35 и 39 млрд. паунда”, каза прессекретарят и каза, че това е сумата за „честно уреждане на задълженията” на Великобритания пред ЕС.
Така правителството в Лондон за пръв път официално съобщава за конкретна сума, която Обединеното кралство е готово да плати в рамките на "Брекзит".
В петък Великобритания и ЕС постигнаха пробив в преговорите за Брекзит след диалог, продължил 7 месеца, с който завърши първият етап от преговорите.
Сега преговорният процес преминава във втора фаза, посветена на сигурността и търговията. Официалното й одобрение трябва да бъде дадено на срещата на високо равнище в Брюксел на 14 и 15 декември, а стартът й ще е през януари догодина. Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г.
Междувременно в неделя секретарят по въпросите на "Брекзит" в британското правителство Дейвид Дейвис отново извади наяве липсата на координация и единна позиция в кабинета на Тереза Мей, като заяви, че ако Лондон не успее да постигне сделка по търговските въпроси с ЕС по време на втората фаза на преговорите, то "Брекзит" може да се случи без Великобритания да плати нищо. Думите му обаче влязоха в пряко противоречие с тези на финансовия министър Филип Хамънд, според който дори ако не се стигне до търговска сделка, е "немислимо" Великобритания да не изпълни международните си ангажименти. Според Дейвис плащането на сумата зависи именно от постигането на позитивен резултат във втората фаза на преговорите.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ