24 Април 2024сряда10:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 242

автор:Дума

visibility 112

Ердоган: Кипърските турци са „съсобственици”
Кипърските турци са "съсобственици" на разделения остров Кипър, заяви турският президент Реджеп Ердоган в интервю, настоявайки, че преговорите ще се провалят, ако бъдат те третирани по друг начин. "Кипърските турци никога няма да се сведат до статута на малцинство, както искат кипърските гърци”, настоя той пред "Вима". "Преговорите са обречени на провал, ако не се разбере, че кипърските турци са политически равни."


Снегът създава проблеми във Великобритания

Летищата на британските градове Бирмингам и Уест Мидландс, както и лондонското Лутън бяха затворени заради обилния снеговалеж в страната. Снеговалежът предизвика спирането на част от метростанциите в британската столица, проблеми със спортните събития и задръствания по пътищата на Острова.


Европол: Албания е основният източник на канабис
Албания отново се класира като основен източник на незаконна търговия с канабис в страните от ЕС, става ясно от доклад на Европол. Според него престъпните групи в Европа печелят 24 милиарда евро годишно от контрабандата на марихуана, кокаин и хероин. Европейската полицейска служба е загрижена и за пускането на пазара на нови видове опасни синтетични наркотици.


Нови протести срещу Нетаняху в Израел
Хиляди жители на Израел протестираха в Тел Авив в събота вечерта за поредна седмица, изразявайки недоволството си срещу премиера на страната Бенямин Нетаняху, който е разследван по два случая за корупция. По данни на полицията, броят на събралите се на митинга е достигнал до 10 хил. души.



Активисти протестираха срещу правителството на филипинския президент Родриго Дутерте, който е обвиняван в саморазправа със заподозрени за престъпления и политически опоненти. Повод за протестите стана Световният ден на човешките права, който се отбелязва на 10 декември.
БГНЕС



Продължават горските пожари в американския щат Калифорния. Стотици хиляди хора са евакуирани, над 1000 сгради вече бяха погълнати от пламъците, а други 25 000 остават в опасност
БГНЕС



Норвежкото кралско семейство прие Беатрис Фин, ръководител на Международната кампания за забрана на ядрените оръжия, на която бе присъдена тазгодишната Нобелова награда за мир. Церемонията по връчването й се състоя вчера в столицата на Норвегия Осло.
БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 562

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 575

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 551

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 598

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ