26 Април 2024петък10:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 54

"Арте" открива нов салон с изложба на Светлин Русев
Галерия "Арте" представя "Забравен дом" на Светлин Русев - живопис и рисунки, до 30 декември. Вернисажът е днес, 12 декември, от 17 до 20 ч. на ул. "Бузлуджа" 31 в София. Няма да крия, че тази изложба е не само социално значима, но и буквално е едно ново начало за галерия "Арте", отбелязва Гергана Борисова. По традиция за края на годината Светлин Русев подготвя експозиция за нас, а този път събитието е по-специално, защото откриваме и ново изложбено пространство. След 15 години изминат професионален път, надяваме се, че имаме ресурса да наложим ново духовно място, с още по-високи критерии - естетически и психологически, с по-оригинални творчески проекти и по-прецизна селекция, едно следващо стъпало, пише галеристката.           



Петър Пунчев представя книгата си "Вие сте тук"
Издателство "Захарий Стоянов" и авторът Петър Пунчев канят на представянето на книгата "Вие сте тук" днес, 12 декември, от 16 ч. във фоайето на етаж 4 на НДК, в рамките на Софийския международен панаир на книгата.



Еснафски празник "Св. Спиридон" в Пловдив
Регионалният етнографски музей, Задругата на майсторите на народни художествени занаяти и Регионалната занаятчийска камара в Пловдив канят на поредното отбелязване на Еснафския празник "Св. Спиридон" днес от 10.30 ч. В двора на музея ще бъде възпроизведен занаятчийският ритуал, празнуван още от епохата на Възраждането. Програмата включва празнично шествие по улиците на Стария град и градската чаршия (тръгване от двора на РЕМ Пловдив), освещаване на параклис "Св. Спиридон" към черквата "Св. Петка", посвещаване в майсторско звание (тестерлик) - връчване на майсторски свидетелства на новите майстори в музея.

Премиера на сборник с разкази на Венцислав Божинов
Сборника с разкази "С аромат на тютюн" от Венцислав Божинов ще представи издателство "Рива" днес от 17 ч. на Панаира на книгата в НДК, етаж 4, западно крило. За втория сборник с разкази на автора, номиниран за литературната награда "Хеликон", ще говори Деян Енев.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ