20 Април 2024събота19:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Боби гони нов мандат в БФС

Шефът на УЕФА Александър Чеферин пристигна лично да подкрепи Михайлов в битката за поста, дава 3 млн. евро за терени

/ брой: 243

автор:Марин Милашки

visibility 839

Борислав Михайлов официално обяви, че ще се бори за четвърти пореден мандат начело на БФС. Той е уверен, че ще бъде преизбран, иначе въобще нямало да се бори за поста. На този етап най-сериозният му противник се очертава Любослав Пенев. Точната дата и място на конгреса, който ще е през февруари или март, ще станат ясни в края на седмицата, когато има заседание на Изпълкома на БФС.
"Щом излизам, значи съм уверен. Президентът на УЕФА Александър Чеферин даде висока оценка за моята работа, но не той, а делегатите избират кой да ръководи централата. Повече по тази тема ще говоря единствено на конгреса. Не ме притеснява възможността да бъда сменен. Човек трябва да гледа бъдещето, да прави планове, а дали ще има смяна, или не, значение няма. Футболен съюз ще има и след мен", категорично заяви Михайлов, но се въздържа да уточни дали за последен път ще се кандидатира, както се бе зарекъл през 2013 г.
В София на кратка визита беше словенецът Чеферин, който обяви, че България ще получи пари за изграждане на терени. Той не пожела да разкрие сумата, но Михайлов оповести, че УЕФА ще раздаде по 3 млн. евро през следващите 4 г. от програмата "Хеттрик 4". Тя стартира догодина и по нея различните общини в страната ще кандидатстват по предоставени им от БФС документи с изискванията на УЕФА. Сумата ще бъде само за изграждането на футболни терени, но без седалки и осветление.
"Изпращаме успешна година, аз лично съм доволен. Първенството е интересно, националният отбор постигна два добри резултата, които в предишните години не сме постигали. Продължаваме да инвестираме. БФС е по-стабилен финансово от всякога", допълни Михайлов.
Реално визитата на Чеферин у нас бе да подкрепи Михайлов в борбата за президентския пост. Словенецът разкри, че всички 55 членки на УЕФА ще получат по 3 млн. евро. "За всички е ясно в цяла Европа, че България е футболна страна. По отношение на инфраструктурата нещата се развиват с прилични темпове. Разбира се, винаги може и по-добре. Тази национална футболна база е една от най-красивите и добре направени в цяла Европа. Михайлов е ветеран в Изпълнителния комитет на УЕФА. Познава всички и всички го познават. Боби е мой приятел, но това не е достатъчно, защото трябва да вършиш работата си добре, когато си член на УЕФА. Понякога, дори когато става дума за интересите на българския футбол, той е доста агресивен към нас, но това е разбираемо. Знам, че има конгрес на БФС. Що се отнася до другия кандидат, не съм го срещал лично, но си го спомням като футболист. Беше отличен играч", каза Чеферин.
Той и Михайлов се срещнаха в НФБ "Бояна" с представители на Сдружението на общините в България, а преди това Чеферин разговаря с премиера Бойко Борисов на летище София. На срещите присъстваха също директорът на отдел "Национални асоциации" на УЕФА Зоран Лакович (Сърб), спортният министър Красен Кралев и вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов.
"Приятно ми е да чувам, че присъствието на българин в ръководството на една от най-важните и големи спортни централи в Европа, се оценява толкова високо, за което поздравявам Боби Михайлов. Програмата ни за развитие на спортната инфраструктура не е за година или две, а е дългосрочна. Направили сме до този момент 9 стадиона. Продължаваме да помагаме не само на отборите от Първа лига, но и на такива от Втора и Трета лига. Всяка година ще надграждаме. Преди да стигнем планирането на нов Национален стадион - сега пак дискутирахме тази тема, първо трябва да стегнем инфраструктурата в общините. И след това да инвестираме в нов Национален стадион. Всяко нещо с времето си. Екипът на Боби Михайлов има пълната подкрепа, за да реализира всички планове за развитие на българския футбол", обяви Кралев и така взе страна преди конгреса, въпреки че уставите на ФИФА и УЕФА не толерират намеса на държавите в управлението на футбола.



Президентът на УЕФА Александър Чеферин пристигна в София, за да изрази подкрепата си към Борислав Михайлов в битката за нов мандат начело на БФС
Снимки БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ